Entre les mega construccions que han sorgit després de la segona guerra mundial està l'illa artificial més gran del món.

El terreny està compost per dos pòlders, està envoltat d'aigua i compta amb una superfície de 970 quilòmetres quadrats. Una meravella creada de manera artificial i amb l'enginy de la humanitat.

Flevopolder, l'illa artificial

Flevopolder és el nom amb què es coneix a l'illa artificial més gran del món i té una extensió de 970 quilòmetres quadrats. La seva ubicació està situada als Països Baixos i està connectada al continent a través d'infraestructures.

Aquesta estructura també compta amb dics i drenatges que li permeten donar-li la forma de pòlder a l'illa.

Flevopolder
Flevopolder

L'enorme terreny està ubicat a Flevoland, la qual és una província que està situada en el centre del país, en el qual resideixen més de 400.000 persones.

Fins i tot s'ha conegut informació en la qual els holandesos van adquirir coneixements sobre enginyeria i gestió de l'aigua i així poder treballar en aquestes extensions de terreny.

Els enginyers hidràulics van analitzar les amenaces i oportunitats que representava el Zuiderzee, la qual és una badia poc profunda del Mar del Nord per guanyar terreny al mar van construir Afsluitdijk, el qual és un dic de tancament de gran mida construïda per als anys 30.

Per això van construir Flevopolder en dues fases al llarg de la meitat del segle 20, dividint-los en dos polders.

El meridional conegut com Zuidelijk que va ser drenat i construït l'any de 1968 i, en el cas de l'oriental, l'Oostelijk que va ser finalitzat abans de 1955.

En aquest cas, Flevopolder és una estructura que està envoltada d'aigua i el seu nom es deu a l'antic llac Flevo, el qual va ser assecat per complet per a la construcció de terres properes al mar.

Aquesta és una impressionant estructura que és la mostra del que l'enginy de la humanitat pot aconseguir quan s'ho proposa, sobretot per l'època en què aquesta va ser fabricada.