Es diu Jong Hoon Kimm, és d'origen coreà, treballa com a investigador a la Universitat Estatal de Washington i acaba de desenvolupar un dispositiu revolucionari: una tireta capaç de detectar en segons patologies que poden portar-te a la mort com, per exemple, un infart. El seu invent, tanmateix, té un problema: fabricar-lo costa massa perquè sigui rendible. Tanmateix, Jong no s'esporugueix i ha decidit buscar la manera de fer-ho atractiu per a les farmacèutiques.

Estudi en una prestigiosa revista
L'investigador ha publicat ja un estudi en relació amb el seu invent a la revista Applied Materials&Interfaces, una de les més prestigioses del seu àmbit als Estats Units i, en ell, s'indica que el disseny d'aquestes tiretes ha de ser senzill. De fet, fins i tot en proposen un: serigrafia, el mateix que es fa servir per estampar samarretes. Amb això, s'abarateixen costos, ja que aquesta tècnica permet imprimir fins a elèctrodes.
Què s'aconsegueix?
Les tiretes intel·ligents proposades s'adhereixen al tòrax del pacient i, amb això, es pot monitorar directament i en temps real l'estat del seu cor o de qualsevol altre òrgan si la ubicació que es decideix és una altra. Les dades que recull la tireta es traslladen mitjançant tecnologia Bluetooth a qualsevol dispositiu informàtic que es connecta, al seu torn, amb els serveis mèdics que controlen el pacient. Així, per exemple, es poden detectar a l'instant arrítmies, temptatives d'infart i fins a infarts mateixos. Les tiretes serveixen a més per a múltiples usos, ja que el circuit que incorporen pot utilitzar-se per mesurar nivells d'activitat física. Per si mateix, no és més que un pedaç amb un circuit imprès, però pot salvar vides. Ara només fa falta que algú s'animi a fabricar-lo massivament.