Després de la presentació del nou iPhone 15 i amb la sortida al mercat a punt d'arribar (la prevenda és el dia 15, i en botigues es trobarà a partir del 22 de setembre), molta gent s'està plantejant canviar-se l'iPhone i adquirir el nou model. Tanmateix, és aquesta la millor idea?

📲 iPhone 15: preu, colors, quan comprar-lo i totes les novetats
 

T'expliquem els 3 motius pels quals no és un bon moment per comprar un iPhone 15.

1. Es preveu un preu encara més alt que en models anteriors

Un iPhone nou sol costar una mica més de 1.000 € en el seu format més bàsic. Aquest nou model apunta a un preu més car, per les seves millores en disseny o durada de la bateria, i el sobrecost d'entre el 15% i el 20% que està suposant la seva producció respecte a la de l'iPhone 14. O sigui que si el que busques és estalviar-te uns diners sense renunciar a un gran producte... no és el millor moment d'apostar per l'iPhone 15.

2. No és que porti diferències brutals

Sí, el disseny, la bateria, i sobretot la càmera de fotos de l'iPhone 15 seran millors. I sí: s'abandona el port de càrrega Lightning per passar-se al tipus C, la qual cosa el torna molt més compatible. Però les pantalles més o menys seran les mateixes, i quant a rendiment no hi haurà excessives diferències amb un iPhone 13 Pro o un 14, per exemple. És necessari deixar-te més de 1.000 € en un dispositiu que tampoc no suposa un gran salt diferencial? En especial si tampoc no et dediques a la fotografia i les millores de la càmera no t'importen.

3. El preu de l'iPhone 14, 13 o fins i tot 12 s'enfonsa

El motiu més important pel que no és un bon moment per comprar un iPhone 15 és que el preu dels seus immediats antecessors caurà, està caient ja, per terra.

📉 Arriba l'iPhone 15 i el preu del 14 cau en picat
 

Tant comerços com Amazon com particulars voldran treure's de sobre els seus models anteriors, uns per buidar estoc abans que perdin més valor, i altres per renovar-se el seu dispositiu. En qualsevol cas, aquestes pròximes setmanes seran ideals per fer-se amb un iPhone 12, 13 o 14 a preus molt inferiors que fa tan sols un mes. Per a què deixar-se molt més en un iPhone 15 nou de trinca?

Què faràs al final? Necessites estar a l'última, o prefereixes gaudir de dispositius també excel·lents però per menys diners?