La Junta d'Accionistes d'Indra va aprovar aquest dijous els principals acords i nomenaments presentats pel Consell d'Administració de la companyia.

El president, Marc Murtra, va presentar el balanç de l'últim exercici, que va dir que ha estat de "resultats extraordinaris", amb l'assoliment de "màxims històrics en cartera, ingressos i flux de caixa", i va afirmar que en el que portem de 2022 el grup també està mostrant un gran acompliment tenint en compte les incerteses per la crisi internacional. 

Murtra es va referir a l'augment de la participació accionarial de la SEPI a Indra fins a prop del 25%.

Va assegurar que s'estan produint en l'àmbit europeu dels Governs moltes decisions en matèria de seguretat i defensa, "i d'allà el valor i la rellevància estratègica de la presència de la SEPI en el nostre accionariat i el seu compromís inequívoc amb nosaltres".

"Aquest compromís és necessari per defensar el paper i la participació d'Indra en els grans projectes d'inversió europeus. Aquests grans projectes es decideixen i reparteixen en l'àmbit dels Governs", va afegir. "És una obvietat que tots els països volen tenir la participació més important de les seves empreses en els àmbits de més valor afegit, com els sistemes".

Murtra va remarcar que "les empreses europees homologables a Indra compten amb el suport decidit i actiu dels seus respectius Governs. Per a nosaltres comptar amb aquest mateix nivell de suport no és només un avantatge, és una condició necessària". Va dir que el suport del Govern a través de la SEPI ha permès l'entrada de nous socis com SAPA, "que volen formar part d'aquesta nova etapa".

En la Junta d'Accionistes, el fons Amper va plantejar amb èxit el cessament de quatre consellers crítics amb el control més gran de la SEPI en el Consell d'Administració: Alberto Terol, Carmen Aquerreta, Enrique de Leiva i Ana de Pro. Els quatre consellers van ser cessats amb el 53,06% dels vots a favor i el 46,93% en contra. Amber va defensar els cessaments per donar "una cohesió més gran i estabilitat" a l'òrgan de govern.

Alberto Terol, fins ara vicepresident i conseller coordinador i que havia presentat la seva dimissió abans de la Junta en conèixer les intencions d'Amber, va prendre la paraula per rebutjar l'increment de poder de la SEPI a Indra i l'"atropellament" i l'"escàndol" que suposa, al seu judici, el cessament 'in extremis' de consellers per aconseguir aquest pes més gran de l'Estat en la tecnològica.