Les mosques "zombis" són una realitat, des de fa temps se sap que les espores, un fong comú, maten les femelles des de dintre, però alhora se sap que l'olor genera una atracció cap als mascles.
El fong que crea les mosques "Zombis"
El fong que cregui les mosques "Zombis" és conegut com a Entomophthora muscae i és un fong comú a tot el món.

Aquest infecta les mosques domèstiques que pul·lulen diàriament per la cuina de les llars, i es pot dir que les converteix en zombis i les obliga a posicionar-se en llocs alts perquè quan morin les espores es propaguin.
Però el que més ha sorprès uns investigadors de la Universitat de Copenhaguen i la Universitat Sueca de Ciències Agrícoles a Alnarp, és que l'estratègia d'aquestes espores va més enllà.
El fong atreu els mascles a través de l'olor que emeten i els enganya perquè copulin amb la femella malalta. Els mascles en copular amb la mosca Zombis acaben per infectar-se amb el fong.

Els senyals químics que es comencen a alliberar per atreure els mascles, són coneguts com a sesquiterpens i s'alliberen una vegada que la mosca femella mor.
Aquest fong té un abast bastant alt perquè aquest pot expulsar les seves espores infectades a una velocitat de fins a uns 10 metres per segon.
L'estratègia d'aquest fong és poder propagar-se, per la qual cosa generen aquests químics que el creguin la necessitat als mascles d'acoblar-se amb les mosques contaminades. La finalitat és que els mascles s'encomanin i segueixin propagant el fong cap a noves mosques.
En l'estudi que van realitzar, van aconseguir recaptar informació interessant com que a mesura que passen més els dies en què la mosca ha mort, més desitjables es tornen per als mascles.
De fet, indiquen que el 73% de les mosques mascles de l'estudi es van acoblar amb cadàvers de mosques femelles que ja tenien unes 25 o 30 hores de mortes a causa del fong.
Aquest estudi pot ser la porta per mantenir el control sobre les mosques, sobretot als llocs on hi ha producció de fruites.
Ja que amb aquest fong es podria atreure les mosques cap a una trampa i així mantenir el creixement poblacional d'aquestes a ratlla.