Deu anys després que Grindr sortís al mercat per primera vegada, el 25 de març del 2009, l'app de cites més famosa i important destinada a l'univers gai no passa pels seus millors moments. Tant és així, que els seus amos estarien buscant compradors.

Grindr va ser creada el 2009 per Joel Simkhai, un empresari israelià amb residència a l'estat de Nova York als Estats Units, i va ser ideada perquè els homosexuals d'un entorn proper poguessin conèixer-se de manera senzilla i discreta.

Avui dia Grindr presumeix de comptar amb més de quatre milions d'usuaris actius cada dia i un total de 27 milions registrats en uns 200 països. Però com passa amb aplicacions amb un nombre tan elevat de participants, no tot ha estat un camí de roses per a Grindr. Des d'un principi van començar a donar-se missatges abusius i es van filtrar també a internet fotografies comprometedores procedents de l'app, entre altres pràctiques irregulars. Així mateix, el 2012 es van filtrar dades personals de centenars de milers d'usuaris i el 2018 un error de seguretat va permetre rastrejar usuaris en temps real amb una precisió de fins a cinc metres.

Així i tot, fa anys que Grindr procura moments molt feliços a molts dels seus usuaris i aquesta és una de les principals raons per les quals una dècada després que sortís a l'App Store, segueixi sent la número u del seu segment.

Com ha passat amb moltes altres apps veteranes, el seu aspecte i les seves funcionalitats ha anat evolucionant amb el pas del temps i avui no és només un lloc de trobada o de cites, sinó que altres aspectes com la música i l'entreteniment formen part primordial de la seva oferta.

Fa poc més d'un any, el gener del 2018, Joel Simkhai deixava Grindr després que el grup empresarial xinès Kunlun comprés la companyia per 245 milions de dòlars. El canvi de propietaris va causar una certa preocupació entre alguns dels usuaris de l'aplicació i des de Kunlun van assegurar que la privacitat de Grindr i els seus membres no només es convertiria en una de les seves prioritats més importants sinó que les seves dades se seguirien emmagatzemant als Estats Units.

Però ara que Grindr acaba de celebrar el seu desè aniversari al mercat, les autoritats dels EE. UU. han expressat la seva preocupació sobre que l'app pugui afectar la seguretat nacional nord-americana. Aquest aspecte ha provocat que, pel que sembla, la companyia xinesa Kunlun –que continua mantenint la ciutat de Los Angeles com a seu de Grindr– se senti assetjada per l'Administració nord-americana i hagi decidit posar la companyia a la venda, segons informa l'agència de notícies Reuters. Una circumstància que ja ha posat en alerta els seus usuaris per si un futur canvi de propietaris pogués afectar l'aplicació tal com se la coneix avui dia.