Google es vesteix de Nadal des d'aquest dimarts mitjançant la seva plataforma "Segueix al Pare Noel". Es tracta d'una pàgina web, que compta amb una aplicació per per Android com per iOS, on podem saber què està fent el personatge nadalenc en cada moment i descobrir més de la seva història. 

Tot i que el projecte està pensat per als més petits, inclou una secció de recursos de programació informàtica on l'usuari pot personalitzar el joc a mida. Una funcionalitat pels més experts i pels que volen aprofundir en el codi HTML. A més, el buscador també incorpora un gran nombre de jocs, tallers i cursos per entretenir-se fins el dia 25 de desembre.

Cada dia, com si es tractés d'un calendari d'advent, la plataforma desbloqueja un nou contingut. S'hi pot trobar des de tallers de programació fins a la història de les tradicions nadalenques

Novetats d'aquest any

El món interactiu del Pare Noel de Google fa 15 anys que existeix. Cada edició ha anat millorant en interactivitat i oferta d'activitats i aquest any incorpora una sèrie de novetats multiplataforma. La principal és la creació d'un avatar en forma de elf que reprodueix l'usuari al gust de cadascú. Els elfs poden canviar de roba, engalanar-se per les festes nadalenques i fins i tot participar en corals i companyes de dansa. A més, els elfs incorporen un model d'aprenentatge automàtic per entrenar-los perquè aprenguin els moviments de l'usuari. 

Pare Noel tracker

Segueix el Pare Noel al Google Maps

Google ha creat una nova aplicació mòbil vinculada al Google Maps per consultar la ubicació del Pare Noel en temps real. Aquesta funcionalitat estarà disponible a partir del 24 de desembre i només caldrà clicar un botó d'ubicació compartida per mirar on és exactament el Pare Noel durant el seu recorregut.

Segueix el Pare Noel App

Aventures educatives

Al llogaret virtual, l'usuari pot fer activitats bàsiques de programació, crear il·lustracions originals, posar a prova coneixements de geografia i obtenir més informació sobre organitzacions benèfiques.

 Els professors fins i tot poden baixar unitats didàctiques amb videoguies que permetran als estudiants aprendre conceptes bàsics de programació i tradicions nadalenques en anglès, espanyol, francès, japonès i coreà.

Segueix el pare Noel per educadors

Traductor i laboratori de programació

La plataforma inclou un traductor automàtic amb totes les llengües oficials que reconeix Google. El català, evidentment, també hi és representat a totes les pàgines de l'interactiu. Com a curiositat, l'eina incorpora l'èlfic, per si algun usuari vols felicitar el Nadal o l'any nou amb la llengua del Pare Noel. 

Per altra banda, es pot aprendre a programar codi HTML a l'espai "laboratori de programació". El procés es fa a través de jocs. Utilitzant el codi fonamental i bàsic, per exemple, es pot conduir els elfs des del bosc a les llars per entregar regals o crear postals de nadal pròpies en forma de floc de neu. 

Jocs i optimització mòbil

A l'interactiu s'hi poden trobar fins a 40 jocs per a nens com tallers de pintura i dibuix, qüestionaris de cultura general i puzzles.

Però la plataforma de Google va més enllà. A l'aplicació mòbil també es pretén ensenyar. Amb aquest objectiu ofereix cursos per profunditzar en temes tan rellevants com les tradicions culturals i les celebracions nadalenques a cada país. Gràcies a això, els nens podran desenvolupar les seves capacitats al mateix temps que es diverteixen. 

Aquesta és la manera com Google es prepara per l'arribada del Pare Noel a tot el món. Amb un gran nombre d'activitats enfocades a la formació