En aquesta era tan tecnològica és normal que companyies com Google, prengui accions sobre la informació o contingut que es distribueix a les seves plataformes com Google Drive.

Encara que per a molts el sistema a de detecció de continguts prohibits en el teu compte és una violació a la privacitat. L'empresa indica que el material que violi els termes del seu servei són els que siguin eliminats.

Google Drive

Google Drive

Però quin tipus d'informació eliminarà el sistema de detecció de Google Drive?

El gegant de Google cerca que aquest sistema persegueixi i elimini contingut que inciti a l'odi, aquells que continguin algun tipus de codi maliciós o fins i tot documents sexualment explícits.

La idea és que Google Drive no sigui utilitzat per al consum d'aquest tipus de contingut, així com tampoc no es fomenti la fabricació del mateix.

Google Drive estarà més controlat

Google Drive estarà més controlat

El sistema s'està aplicant des del 14 de desembre del 2021, per la qual cosa el núvol de Google ha començat a escanejar els continguts que s'emmagatzemen als seus servidors.

Però com serà el procés d'aquest sistema de detecció de contingut de Google Drive?

Google drive busca garantir que els propietaris puguin saber quin és l'estat dels seus arxius, aquest identifiqués els sospitosos i els farà una restricció. El funcionament del sistema serà el següent:

  1. Escaneja els arxius a la recerca d'algun de maliciós.
  2. Google rep una notificació sobre una possible violació dels seus termes en el servei.
  3. Es fa una anàlisi dels arxius a través d'uns experts.
  4. Aquest és catalogat, en el cas que sigui inapropiat i violi els termes, es restringirà l'accés al mateix, s'eliminés i s'impedirà l'accés a la plataforma a l'usuari.

Aquelles persones que no puguin accedir als seus arxius, poden fer una al·legació per aconseguir recuperar-los. En aquest cas rebran per part de Google un correu electrònic sobre la situació i les accions que pot cometre Google.

Google Drive

Google Drive

Per poder fer l'al·legació a l'empresa sobre els teus arxius és necessari que des de Google Drive, seleccions l'arxiu, busqui l'opció obrir-lo, després fer clic en compartir i després seleccionar sol·licitar revisió.

Aquesta és una de les mesures que està prenent l'empresa perquè les seves plataformes no siguin utilitzades per persones que només busquen compartir contingut que sigui nociu i al marge de la llei.