Segurament Gmail és el servei de correu més conegut al món i com tants altres productes de Google, amb el pas del temps, s'hi van afegint noves funcionalitats de les quals els seus usuaris no  sempre en són conscients. Novetats que va molt bé saber perquè moltes poden utilitzar-se tant habitualment com en situacions determinades.

Amb la creixent preocupació general per la seguretat, a Google fa uns mesos van creure convenient implementar un mode confidencial a Gmail que està destinat a impedir que un correu electrònic no arribi a una persona no desitjada. Aquest mode confidencial té una sèrie de funcions que fan que la persona que el rep no li sigui fàcil compartir-lo o copiar-ne el contingut per a ningú més.

El mode confidencial

És una opció que des de fa més d'un any va començar a estar activa i que ja surt per defecte per a tot els clients de Gmail. Així, si ets usuari de l'email de Google, pots utilitzar-lo quan vulguis. El mode confidencial que està disponible tant en la versió d'escriptori per a ordinador com en la versió mòbil per a Android.

El mode confidencial de Gmail et permet enviar missatges i arxius adjunts i evitar l'accés no autoritzat a informació confidencial. Amb aquesta funció pots establir una data de venciment per als missatges o revocar-ne l'accés quan vulguis. Els destinataris del correu confidencial tindran –i aquesta és la part més interessant de totes– inhabilitades les opcions de reexpedir, copiar, imprimir i descarregar el contingut en funció del que decideixis com a remitent.

GMAIL 1

Però també és cert que encara que el mode confidencial ajuda a evitar que els destinataris comparteixin el correu que tu enviïs, no impedeix que aquests facin captures de pantalla o fotos dels teus correus o arxius adjunts.

Fins al mes de juny el mode confidencial només estava disponible per als comptes estàndard de Gmail però des d'aleshores també s'ha habilitat aquesta funció per als qui utilitzen el servei de correu Gmail com a corporatiu.

Com enviar un correu en mode confidencial

És tan senzill com obrir el compte de Gmail, escriure el text del correu, adjuntar un arxiu (si es requereix), introduir el correu del destinatari i una vegada fet tot això, fer clic a la part inferior del correu la icona del rellotge amb cadenat.

A continuació s'obrirà un menú en el qual es pot triar configurar la caducitat del correu que s'enviarà (un dia, una setmana, un mes...) i decidir si es requereix una contrasenya per SMS per obrir-lo o no. Aquestes característiques dependran del que el remitent vulgui imposar al seu correu.

GMAIL 2

En el cas que decideixis que el correu necessiti una contrasenya per SMS, hauràs d'escriure el número del mòbil del receptor, no el teu, perquè així el que rebi l'email pugui obrir-lo.

Així mateix, si en algun moment decideixes que vols reduir la temporalitat de l'accés al correu per part del remitent, també pots fer-ho. Només n'hi haurà prou en anar a la safata de correus enviats, seleccionar el correu confidencial en qüestió i prémer l'opció Treure accés. Així, el remitent veurà restringit en el temps el seu accés a aquest correu en concret.