De veritat importen tant les contrasenyes? En entorns en els que gegants tecnològics com Google ens permeten accedir des de qualsevol dispositiu als nostres comptes d'usuari deixant que siguin les màquines els qui les memoritzen i els sistemes d'identificació biomètrics són cada vegada més habituals, l'obligació de fer servir contrasenyes clàssiques sembla gairebé un insult a la intel·ligència. De tota manera, malgrat aquestes circumstàncies certes, encara queden empreses que fan estudis sobre quines contrasenyes són les més vulnerables. Un dels últims els ha realitzat l'empresa NordPass. De què ens adverteixen? Doncs de què, segons ells, les contrasenyes més habituals a Espanya poden ser descobertes per un 'hacker' en menys de dos minuts. Vist que, segons l'esmentat estudi, aquestes contrasenyes són admin i 123456, caldria afegir que ni tan sols fa falta ser 'hacker'.

Contrasenya
 

Quines són les contrasenyes més populars?

NordPass indica que, després d'admin i 123456, apareixen com "molt comunes" paraules de passada que es vinculen a llocs geogràfics vinculats a la vida de l'usuari en qüestió, al seu nom propi o, també, seqüències numèriques de tota mena. Per descomptat, desaconsellen el seu ús.

Què aconsellen?

Per descomptat, utilitzar els seus serveis: NorPass, i així es defineixen ells mateixos a Google, és un administrador de contrasenyes "patentat llançat el 2019". El seu objectiu, diuen ells, "és ajudar els seus usuaris a organitzar les seves contrasenyes i notes segures, mantenint-les en un sol lloc: una volta de contrasenyes encriptades". Per descomptat, cobren pels seus serveis. La veritat que, vist l'estudi, farien bé en invertir en una agència de màrqueting més audaç. Potser, si ho fessin, algú els explicaria que les contrasenyes tenen els dies comptats.