Es diuen Jera, són la companyia elèctrica més gran del Japó i; si fa uns dies eren notícia per la seva iniciativa de cremar amoníac en les seves tèrmiques per a, així, prolongar la seva vida útil i reduir emissions; ara ho són per la seva irrupció en el negoci de les renovables.

estalvi energía
 

Filial a Londres

L'empresa nipona acaba de crear per articular aquest assalt al sector de l'energia verda una filial,Jera Nex, que tindrà la seva seu a Londres i amb la qual planeja desenvolupar 20 GW de capacitat de producció renovable d'aquí a 2035. De moment, en concret el mes de juliol passat, van aconseguir la propietat de Parkwind, la plataforma eòlica belga més gran. Avui, disposen d'una capacitat de generació de 10 GW,cuya propietat serà transmesa de manera íntegra a la nova companyia.

Per què a Anglaterra?

Jera Nex vol disposar d'un equip àgil i expert i considera que Londres és el lloc adequat. Al Regne Unit, expliquen des de Jera, l'experiència en finançament i desenvolupament de projectes de renovables és àmplia i, també, ho és la disponibilitat de mà d'obra. De dirigir l'empresa s'encarregués Nathalie Oosterlinck, directora de Renovables Globals de Jera.

"Hem esbossat una visió per assolir zero emissions el 2050, i el naixement de Jera Nex juga un paper crític als nostres pilars estratègics per assolir aquesta ambició. Jera Nex ens permetrà aprofitar l'experiència de tot el món|tothom per desenvolupar projectes renovables, forjar aliances i construir actius que contribueixin a un futur d'energia descarbonitzada amb sostenibilitat, assequibilitat i estabilitat", explica Yukio Kani, el president de Jera.