L'ús de ciborgs ja no és cosa de ciència-ficció, en els últims anys s'han aconseguit avenços quant a les pròtesis. Ja que compten amb sensors, implants i neurotecnologia que contribueixen a crear el funcionament correcte.

Fins al moment, els ciborgs estan dissenyats per facilitar la qualitat de vida o millorar les capacitats de la part orgànica dels humans.

La tecnologia darrere dels ciborgs

Va ser als anys 70 quan es va plantejar la fusió del cos humà amb les màquines, de manera que es pugui crear un organisme perfecte.

Des d'aquella època van començar els intents per aconseguir tal combinació, però és amb els avenços en intel·ligència artificial i nanotecnologia quan han aconseguit que hi hagi avenços significatius.

Els ciborgs compten amb parts o tecnologia que compleixen una determinada funció:

La pròtesi és la part artificial, la qual té l'objectiu que reemplaçar o estendre les funcions corporals.

Els implants, aquesta és la part que compta amb dispositius electrònics que s'insereixen dins del cos humà, en ella entren els microxips amb tecnologia RFID o NFC.

Els sensors són els que busquen reforçar els sentits o agregar nous als usuaris.

La neurotecnologia. En aquest cas es fa ús de components que contribueixen a millorar les capacitats físiques, cognitives i emocionals.

Els humans que han aconseguit ser Ciborgs

Un dels primers va ser el professor de cibernètica Kevin Warnick l'any 1998, el qual va provar de fer un experiment que consistia en la connexió entre el cos humà i un ordinador.

Kevin Warnick
Kevin Warnick

Per la qual cosa aquest es va implantar un xip RFID al seu braç, buscant obtenir una connexió entre l'implant i el seu cos.

L'experiment va ser un èxit, ja que va aconseguir connectar el sistema nerviós del braç a internet, fins i tot va poder aconseguir les respostes del sensor i analitzar la informació.

Neil Harbisson, l'únic i primer ciborg oficial, ha nascut amb una malaltia anomenada Acromatòpsia, aquesta no li permet veure els colors reals, només pot veure en escala de grisos, blancs i negres.

Neil Harbisson
Neil Harbisson

Però per aconseguir veure colors aquest es va implantar una antena al clatell, el qual donarà al seu front, amb aquest sistema pot veure els colors en forma de sons des del seu cervell.

En el cas d'Espanya, està Manel de Aguas, considerat el ciborg espanyol, ja que s'ha implantat unes aletes per poder sentir-se com un peix.