Dins dels sectors tecnològics, la fabricació de maquinària i equips sanitaris és un dels més potents i, també, figura entre els quals més creixen a Espanya en volum de negoci i creació d'ocupació, però això no sembla importar-li al Govern, que no atén una de les reivindicacions històriques de la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària: l'establiment de reduccions permanents en l'IVA que grava els productes sanitaris.

detail Inauguracion Guia compra publica
 

Cas omís

De moment, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, no ha atès, denuncia la Federació, les repetides peticions que des de l'entitat els hi han fet perquè es reuneixi i, junts, puguin elaborar "un full de ruta" amb acords que permetin dibuixar un marc segur perquè el sector de la tecnologia sanitària continuï expandint-se a Espanya. Des de les CCAA; que són les administracions que gestionen els respectius serveis regionals de salut, sí que s'han atès les peticions i, així, la Federació destaca que, després d'aquestes trobades, ha arribat ala conclusió que, efectivament, existeixen fonaments legals que permetrien la reducció d'IVA desitjada.

La majoria de productes sanitaris, amb l'IVA al 21%

El 5% dels productes sanitaris que es comercialitzen en Espanya  estan gravats amb un 21% d'IVA i, segons el parer de la Federació, això no hauria de ser així, ja que a França, Itàlia, Alemanya o Bèlgica l'IVA que s'aplica a aquests productes és només del 10%. Amb un IVA reduït, destaquen, la capacitat de compra de les CCAA creixeria i l'atenció sanitària milloraria també però, lamentablement, l'Executiu que presideix Pedro Sánchez sembla no aquestes disposat a renunciar a aquests ingressos.