Com cada any, ja ha arribat el moment en què milions de persones a tot el món comencen a mirar les ofertes del Black Friday. Un terme que quan es va crear fa anys, se circumscrivia a les ofertes comercials de l'últim divendres de novembre als Estats Units, però que amb el temps va començar a estendre's com la pólvora per tot el món.

Però no només la moda del Black Friday es va globalitzar, sinó que les botigues –tant les físiques com les que operen a través d'internet– van ampliar la vigència dels seus preus rebaixats més enllà del divendres original. Fins al punt que la majoria dels comerços parlen de Black Friday però ofereixen les seves promocions durant una setmana, en gran part dels casos.

Des de divendres passat –i en alguns comerços abans fins i tot– ja estan els descomptes anomenant a la porta dels compradors. I les ofertes, encara que poden anar apareixent i desapareixent a determinats productes, van augmentant el seu número segons es va apropant el Black Friday real. Per això a continuació llançarem un primer cop d'ull a productes tecnològics que ja estan en promoció i als que potser et valgui la pena anar fent atenció, si ets dels que penses a guardar una part del teu pressupost per a aquestes dates.

Mòbil

  • Xiaomi Mi 9

Es tracta del telèfon topall de gamma de la marca xinesa en aquest 2019. Compta amb una pantalla de 6,4 polzades, 6 GB de RAM, 64 GB de memòria d'emmagatzemament i triple càmera amb una lent de 48 MP, un gran angular de 16 MP i un tele de 12 MP. A més, la càmera frontal té 20 MP. Porta la versió Android 9 com a sistema operatiu. El seu preu habitual és de 369 euros i està rebaixat fins als 299,99 euros en aquest enllaç. El que suposa un descompte del 19% amb la rebaixa de 69 euros.

Xiaomi Mi 9

Portàtil

  • Lenovo Ideapad 330-15ICH

Quan surt al mercat una oferta d'un bon portàtil amb un 33% de descompte, només cal fer dues coses abans de comprar-lo: preguntar-se si es necessita renovar l'equip antic i, si és així, llegir algunes de la característiques del mateix abans de llançar-se cap a ell. En aquest cas, l'oferta suposa un estalvi de 300 euros sobre el preu original (de 899,99 a 599,99 euros). La marca, Lenovo, és de total garantia i el portàtil compta amb una pantalla de 15,6 polzades, 8 GB de RAM, 1 TB de memòria d'emmagatzemament, un processador Intel Core i7-8750H i Windows 10 com a sistema operatiu. Es pot adquirir en aquest enllaç.

Lenovo Ideapad

Televisor

  • Sony KD-55XG7096BAEP

Televisor de 55 polzades i qualitat d'imatge 4K HDR x-reality pro. Un dispositiu de 2019 que es ven amb un 38% de descompte sobre el seu preu habitual, de 899 a 559,99 euros. Una rebaixa de 339 euros en un televisor de molt bona qualitat i marca Sony. Es pot comprar en aquest enllaç.

Sony KD55

Altaveu intel·ligent

  • Echo Dot (3a generació)

Es tracta de l'altaveu intel·ligent més popular d'Amazon i un dels més venuts al món gràcies al seu sistema Alexa. Compta amb un sorprenent descompte del 63%, amb la qual cosa el seu preu original de 59,99 es queda en només 22 euros. La rebaixa és de gairebé 38 euros.

Llanço Dot 3