Encara que avui dia als humans se'ns relaciona a tots com a "iguals", la realitat és que no tots tenim els mateixos trets o orígens, per això es parla d'una espècie humana acabada de descobrir.
Al continent asiàtic hi ha troballes d'una espècie coneguda com els denisovanos, una espècie que ha estat molt poc estudiada al món.
Origen dels Denisovanos
En els últims dies, un grup d'investigadors van anunciar a través de "Nature Communications" que han topat amb un fòssil que pertany als denisovanos, uns misteriosos homínids extints, i dels que es creu que van fer vida en l'època antiga, de territoris a Àsia Central i també oriental.

El molar trobat diu tenir uns 164.000 i 131.000 anys d'antiguitat, i van ser ubicats a la cova Cobra, a la serralada Annamita de Laos. Si no aconsegueixes trobar aquesta cova, et diem que també la pots trobar com la cova de pedra calcària de Tam Ngu Hao 2
Característiques dels denisovanos
Segons la troballa feta, es pot presumir que els denisovanos eren una espècie humana que s'emparentava amb els neandertals. De moment, els rastres que s'havien trobat d'ells són una falange de dit petit i tres dits, tanmateix, aquest nou indicatiu del molar trobat, demostra que la dent pertanyia a una nena que anava entre els tres i els vuit anys.
El molar es trobava fossilitzat al costat de restes d'animals com cérvols, tapirs, rinoceronts, etc. El més cridaner és que la dent no es trobava desgastada i el seu desenvolupament s'acabava de completar. Es creu que l'individu portador del mateix va morir ràpidament.
Per descomptat, encara s'està sotmetent a estudis el mateix, però estan gairebé segurs. De moment, l'estudi s'està duent a terme per Fabrice Demeter, un científic de la Universitat de Copenhaguen.
De fet, aquest descobriment podria ajudar a enfortir la teoria que a Àsia i Austràlia, els humans actuals compten amb gens comuns amb aquestes persones.
Es creia que els denisovanos només van viure en llocs alts i fregits (com dir en el Tibet o Altai), tanmateix; aquesta troballa ens dona mostra que pugui que hagin viscut també als boscos tropicals.