En l'actualitat, un dels problemes més grans que tenim els éssers humans és la contaminació, però pot ser que un cuc ens canviï la percepció.

Des d'Austràlia hi ha reports que existeix un cuc que podria ser la solució per acabar amb l'excés de plàstic que hi ha a tot el planeta.

L'origen de Zophobas morio

La informació va ser donada a conèixer per la revista "Microbial Genomics", sobre la investigació feta a la Facultat de Química i Biociències Moleculars de la Universitat Queensland d'Austràlia.

El Zophobas morio es tracta d'una espècie de cuc que bàsicament, s'encarrega de consumir el poliestirè i podria ajudar el reciclatge de plàstic a nivell mundial. Encara que assegurança no ho voldràs dins de la teva llar, si pogués ser una solució en els dipòsits de rebutjos de les ciutats grans.

Zophobas morio
Zophobas morio

Com van comprovar que això era viable?

L'equip comandat pel doctor Chris Rinke i el seu equip de la Facultat de Química i de Biociències Moleculars, es van encarregar d'alimentar els cucs amb diferents tipus de dietes.

A uns se'ls va donar de menjar escuma de poliestirè, a altres de salvats i a d'altres una dieta de dejuni.

El descobriment dels científics no només va significar que van sobreviure aquells que havien estat alimentats amb poliestirè, sinó que fins i tot havien augmentat de pes.

Des de la perspectiva de Rinke, això significa que els cucs "obtenen energia del poliestirè" molt probablement amb l'ajuda dels seus microbis intestinals.

Objectius a llarg termini

Des d'aquest centre d'investigació, els cucs poden ser reconeguts com unes minicentrals de reciclatge, ja que s'encarreguen d'acabar el poliestirè amb la boca i el destrueixen Què fer després amb ells? Els seus excrements i mort podrien ser molt ben utilitzats com a material de bioplàstic, tanmateix, els faria el treball molt més simple a les empreses.

Bàsicament, el que podrien aconseguir els governs del món i les grans productores de plàstic, és aconseguir una forma natural per erradicar els rebutjos amb les anomenades "plantes biodegradables" i és allà on els cucs -molt probablement conreats i calculats el seu poder d'acció-, realitzen tota la tasca.