Les conferències telemàtiques han posat de moda durant el confinament pel coronavirus l'aplicació Zoom. Aquest sistema, similar a l'Skype, permet fer videconferències i és una de les eines preferides en reunions d'equips de govern d'arreu del món, comitès d'empresa, entre d'altres. La fama podria girar-se en contra. El mateix govern de Merkel a Alemanya ha anunciat que restringeix l'ús d'aquesta aplicació pels problemes de seguretat que presenta.

El ministeri d'Afers Exteriors alemany ha informat als seus empleats de les febleses en la protecció de dades i dels "greus problemes de seguretat". Un dels principals punts negatius és el fenomen anomenat 'zoombombing' pel qual, els pirates entren a través de les càmeres de vídeo i s'apoderen del control de les pantalles compartides i del contingut posterior que es genera.

Des de l'Institut Nacional de Ciberseguretat espanyol, INCIBE, també s'ha avisat de la "vulnerabilitat de Zoom, sobretot pels usuaris de Windows que pot permetre als ciberdelinqüents robar informació confidencial i executar arxius en el dispositiu de la víctima". En aquest cas, es recomana actualitzar la darrera versió de Zoom.

Però això no és tot. La fiscal general de Nova York, Letitia James, ha obert una investigació judicial contra Zoom ja que considera que "és una empresa que no té en compte la privacitat de la gent. Malgrat que és difícil corroborar-ho, està venent les dades". El diari The New York Times va més enllà i assegura que l'aplicació uneix, quan un usuari inicia la sessió, el seu perfil amb el que té a Linkedin, encara que es faci a través d'un pseudònim.