Qualsevol que passi dels trenta anys, recordarà històries –i més amb aquest Dia de la Mare que se celebra a primers de maig- amb les que els seus pares o tutors els advertien del risc cert que comportava acceptar regals en forma de llaminadures realitzats per desconeguts a la porta de les escoles. Ara, i gràcies a la tasca conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, s'acaba de demostrar de nou que la realitat és més complicada que la ficció i que aquells dolços contaminats amb estupefaents de què alertaven pares, mares i avis i que les màfies utilitzaven per habituar als més petits en el consum de drogues existeixen i es venen en la deep web i presencialment.

/uploads/s1/35/90/82/60/golosinas-pxfuel_4_1258x630.jpeg

 

Caramels i snacks

L'organització desarticulada venia els seus productes (gominoles i altres snacks impregnats amb drogues de síntesi o cànnabis) a la xarxa. Els productes s'han localitzat en diferents domicilis de la Costa del Sol i les Canàries. En total, s'han intervingut 12.000 bosses de gominoles i snacks impregnats amb THC, gairebé 300 vapeadores amb cànnabis líquids i 49 paquets de cocaïna de diferents pesos. L'organització la liderava un matrimoni holandès amb nombroses propietats i negocis a les zones de Fuengirola, Mijas i Estepona.

Llaminadures contaminades amb cannabinoides

L'organització adquiria llaminadures i snacks de diferents llocs com Holanda, la Xina o el Llevant espanyol que després contaminaven als seus propis laboratoris cannabinoides. El procés començava eliminat els sucres exteriors de les llaminadures i, després de liquar els preparats cannàbics, impregnaven amb això les llaminadures utilitzant, fins i tot, aerosols. El mètode comporta notables riscos per al consumidor, ja que els traficants no podien controlar la dosi exacta de droga. El producte es venia a la mateixa província de Màlaga i, també, a Holanda. La seva forma, i d'allà la preocupació de les forces de seguretat, els feia molt atractius per als nens, que podrien ingerir-los accidentalment. Amb tot, el públic infantil no era el seu objectiu, però sí addictes joves que trobaven en aquesta nova presentació una manera de consumir estupefaents menys visible que les convencionals. El negoci era altament lucratiu, ja que l'entramat de l'organització ha ingressat, segons les dades policials, més d'un milió i mig d'euros que s'han declarat com a venda de matèries primes|cosines químiques, productes vitamínics o esportius. L'organització mostrava un alt grau de sofisticació, tant en el tràfic de drogues com en el blanqueig de capitals.