Utima Thule, l'objecte celeste més llunyà mai explorat per la humanitat, s'assembla a un ninot de neu, segons les noves imatges que va rebre ahir a la nit la NASA de la nau New Horizons. Les imatges estan preses a uns 27.000 quilòmetres de distància i permeten percebre la seva forma com dues esferes connectades amb una longitud de 31 quilòmetres. Aquestes imatges tenen una resolució més bona que les primeres imatges que va mostrar la NASA aquest dimarts. 

Ultima Thule - EFE

La NASA va revelar dimarts els primers detalls d'aquest objectiu celeste anomenat Ultima Thule i que està situat al cinturó de Kuipera uns 6.500 milions de quilòmetres de distància del Sol. Ultima Thule es troba a 6 hores i 7 minuts llum de la Terra, segons han explicat els científics. D'altra banda, un dels reptes de la missió és el de determinar la duració de la rotació sobre si mateix del petit asteroide, que fa 35 x 15 quilòmetres. 

Ultima Thule - EFE

Els científics i astrònoms responsables de la missió esperen que la informació que recull New Horizons ajudi a entendre millor la formació del Sistema Solar i com es van construir els planetes.