Arriben des de Bellpuig, a Lleida, i, aparentment, són uns caramels de mel i extractes de plantes medicinals, però són molt més, perquè incorporen polifenols i la presència d'aquestes molècules antioxidants els hi permet atrapar durant 180 minuts virus similars al que causa la Covid-19.

virsmel
 

Qui els elabora?

Els caramels es manufacturen l'obrador artesà de la fàbrica de dolços Viuda Pifarré de Bellpuig, però les seves propietats antivíriques deriven de la fórmula magistral que han desenvolupat els investigadors de Sisvilab, una empresa lleidatana, i Eurecat, un centre tecnològic d'investigació industrial que treballa en favor de les empreses catalanes des de 2015 i que té la seva seu a Barcelona. Els caramels, batejats amb el nom de Virsmel, inclouen també vitamina C per potenciar el sistema immunitari de qui els ingereix.

No són un fàrmac

Amb todo,desde Sisvilab destaquen que els Virsmel no són un medicament ja que en Vídua Pifarré, des de 1911, només fabriquen dolços i caramels. Amb tot, recorden que provar els seus caramels és una mesura preventiva excel·lent que ens pot protegir si hayque reunir-se amb desconeguts o entrarem en un espai tancat. Els polifenols inclosos en la fórmula magistral dels Virsmel fan, juntament amb la mel i els extractes de plantes, una mena de xarxa que atrapa patògens i impedeix que es repliquin. Per això, aquests deliciosos dolços són perfectes per protegir-nos nosaltres mateixos una mica millor i, també, per protegir més persones immunodeprimides ara que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en el transport públic. De moment, estan disponibles en tres sabors: taronja, menta i llimona.

 

virse
virse