L'estiu canvia a Espanya a partir d'ara, i és que hi ha una nova modalitat per llogar para-sols i cadires de platja, còmodament i digitalment, per tal de gaudir dels espais de la platja de la millor manera possible. Això ve de la mà de Sloowy, la start-up que dona nom al primer beach sharing del nostre país.

Els cofundadors Gonzalo Alonso i José Juan Morante han unit forces i coneixements per treure a la llum una app que permet llogar el mobiliari de platja i recollir-lo en una taquilla, aquest procés busca evitar que els usuaris vagin excessivament carregats els dies que decideixin gaudir de la sorra i les onades del mar. Després, en acabar la jornada de descans es torna seguint les instruccions planificades i es cobra únicament pels minuts utilitzats, per la qual cosa també promet ser un estalvi per a la butxaca de tots.

La idea de Sloowy és també que les platges quedin lliures d'elements que les ocupen artificialment i puguin gaudir d'ella lliurement. "Ajudem a la gent a relaxar-se, despreocupar-se i a deixar les seves càrregues a casa", va manifestar Alonso, CEO de l'app.

Sloowy

Revolucionar el turisme tradicional

Aquest projecte va iniciar el 2020 enmig de la pandèmia per Covid-19. L'equip va posar en pràctica els primers prototips en platges gallegues (Sanxenxo) i malaguenyes (Torremolinos) el 2021, després van passar a desenvolupar el negoci amb un nou enfocament B2B a l'acceleradora d'empreses emergents de Lanzadera.

Actualment, podràs trobar les seves taquilles en resorts de primera categoria al llarg de la Costa Brava i la Costa Daurada, com: el Càmping Miramar, Alannia Els Prats, el Complex Hoteler Estival Park (Tarragona) i el Càmping Senia Cala Gogó (Girona). Tanmateix, la seva visió es basa a continuar estenent-se a platges de diversos territoris i ajudar els negocis del sector a digitalitzar-se i reduir costos.

De moment, es troben en converses amb cadenes hoteleres a fi que els usuaris d'hotels també puguin gaudir d'aquest servei i moure's lliurement per la zona de la platja que prefereixin.

"Hem vingut a revolucionar el turisme més tradicional de sol i platja afegint senzillesa i apostant per la flexibilitat. Si ja no viatgem igual quan anem fora, per què no adaptar-nos també quan ho fem a la costa espanyola?", va destacar Morante.

Per la seva part, Alonso qualifica aquest projecte com a "sharing de comoditat", doncs afirma que el maleter deixa de viatjar a punt de rebentar i donarà llibertat per portar altres elements necessaris per gaudir d'aquests moments. Així mateix, destaca que l'efectiu tampoc no serà un problema.

Sloowy

Pràctic, barat i... sostenible?

Sí, d'acord amb les declaracions d'ambdós cofundadors, aquest projecte té també per objectiu promoure el turisme sostenible i el respecte al medi ambient. A més de facilitar les estades a les platges que en moltes ocasions es torna incòmoda per tot el que s'ha d'emportar, aquesta aplicació busca impactar en menor quantitat la naturalesa i els espais de platja.

Alonso va assegurar que tant ell com el seu soci tenen fe de què la combinació entre la digitalització i la sostenibilitat, serveixen com a mitjà per transformar el turisme tradicional i convertir-lo en "turisme intel·ligent".

Amb el mètode de Sloowy, tot el mobiliari es recull en una taquilla abans d'entrar a la platja, aquestes tan sols ocupen 5m² i estan fabricades amb materials sostenibles, per garantir el menor impacte a l'entorn ambiental.

L'app cerca que amb menys diners i més comoditat i sostenibilitat, els espanyols puguin gaudir d'unes vacances d'estiu diferents, que els permeti estalviar diners i càrregues, i que al seu torn puguin promoure la sostenibilitat en aquests espais.