Com que vivim permanentment connectats a internet, quan ens quedem sense dades o passant un temps en algun lloc que no disposa de connexió, ens quedem desarmats com si no poguéssim utilitzar el mòbil per a gairebé res. Per això és convenient portar sempre al telèfon les millors aplicacions que funcionen tant si tenim accés a internet com si no en tenim. Moltes d'elles les utilitzem gairebé diàriament i, tot i això, moltes vegades no sabem que tenim l'opció d'utilitzar-les en mode offline. O sigui, sense connexió. Aquestes en són algunes que no t'hauries de perdre.

Escoltar música i veure sèries i pel·lícules

Segurament les més populars tant en àudio com en vídeo per streaming són Spotify i Netflix, respectivament. Amb una connexió wifi o fins i tot amb una connexió 4G escoltem els nostres artistes preferits i veiem la sèrie del moment quan ens ve de gust. Tanmateix, per quan no disposem d'internet, aquestes aplicacions i altres de similars també ens ofereixen la possibilitat de poder aprofitar-les.

Tenen un mode offline que cal activar des de la configuració de l'app i a continuació descarregar els continguts que desitgem al nostre telèfon per consumir-los més tard o en la situació en què no hi hagi una connexió a internet al nostre abast. Si ets a la muntanya, si no tens dades o si s'ha produït una avaria en la teva font de connectivitat habitual, podràs gaudir de la música o el contingut audiovisual que t'hagis descarregat prèviament sense cap problema.

Llegir llibres electrònics

Amazon Kindle és l'aplicació d'ebooks més coneguda, encara que no l'única ni molt menys. Des d'aquesta app et pots descarregar els llibres que vulguis (molts són de pagament, però també el seu catàleg de llibres gratis és extens) i portar-los al teu dispositiu per llegir-los tinguis internet o no. Una vegada que els ebooks siguin al teu telèfon, res no t'impedirà gaudir-ne siguis on siguis.

Conèixer la previsió meteorològica

Les aplicacions del temps estan en constant actualització, però són moltes les que t'ofereixen una previsió del temps de dues setmanes. Si has de passar uns dies en un destí on saps que no tens connexió a internet, no et preocupis, perquè pots consultar una app com AccuWeather en l'últim moment en què estiguis connectat abans d'arribar a la teva destinació i la previsió de 15 dies veuràs que no diferirà a penes amb la realitat amb què et trobaràs segons transcorri el temps.

Traduir idiomes

Si vas a l'estranger i no tens pensat utilitzar les dades del teu mòbil mentre siguis al carrer, una aplicació com Traductor de Google et vindrà de meravella. Funciona igual que el traductor amb connexió a internet, però t'hauràs de descarregar prèviament al mòbil els paquets d'idiomes que necessitaràs en les traduccions. Passar de l'alemany al català o del castellà al noruec i així poder fer-te entendre no pot ser més senzill.

Saber per on anar

També aquí les opcions són variades, però potser el rei de la navegació offline sigui Google Maps. N'hi ha prou que seleccionis l'opció Mapes sense connexió i des d'aquí descarregar-te mentre encara tinguis connexió a internet els mapes dels països o les localitats que tens previst visitar. A partir d'aleshores els portaràs al teu mòbil i no tindràs cap necessitat de tenir connectivitat, perquè el comportament del servei sigui irreprotxable. Això sí, tingues en compte que els mapes que hagis descarregat tenen una caducitat d'un any.