Arriba un dels moments més esperats de l'any pels amants de l'astronomia: la pluja de Perseids, també anomenada Llàgrimes de Sant Llorenç. Enguany els dies 11 i 12 d'agost, la Terra, en la seva òrbita al voltant del Sol, interceptarà l'òrbita del cometa Swift-Tuttle, que expulsa restes de pols i partícules i crea un dels millors espectacles astronòmics de l'any.

El fregament i l’augment de la pressió en entrar a la nostra atmosfera fa que les partícules s’evaporin, i és en aquest moment, mentre cremen, que produeixen aquella imatge visual que anomenem pluja d’estels i que fa que el cel es mostri d'una manera tan especial.

Per poder apreciar bé els Perseids és necessari fugir de la contaminació lumínica de les zones urbanitzades i buscar un lloc on el cel estigui ben fosc. Tanmateix, existeixen algunes aplicacions que poden facilitar trobar i comprendre la pluja d'estrelles. Les Llàgrimes de Sant Llorenç solen apuntar en direcció a la constel·lació de Perseo, situada entre Casiopea i Andrómeda, i les apps et poden ajudar a localitzar-les.

Star Walk 2

Una de les aplicacions més utilitzades entre els amants de l'astronomia és Star Walk 2. Aquesta app permet identificar estrelles, planetes i constel·lacions al cel a temps real. En dirigir el telèfon cap al cel estrellat podràs visualitzar quins sistemes planetaris hi ha sobre teu en temps real i ubicació exacte. Es tracta d'una aplicació molt senzilla i fàcil d'utilitzar per a tots els públics.

Mapa Estelar

Mapa Estelar és una aplicació que permet navegar pel cel i explorar les característiques de totes les estrelles. La precisió de la tecnologia GPS, les animacions en 3D i la qualitat científica són els seus punts forts.

NASA

L'Agència Espacial Americana (NASA) ofereix totes les dades, imatges i vídeos de l'espai de manera gratuïta a través de la seva aplicació. Tot i que d'una manera menys atractiva i interactiva, amb aquesta app podràs estar al dia de l'activitat espacial, les missions de l'agència, les activitats i reportatges de la NASA.

Google Skymap

L'aplicació astronòmica de Google permet navegar pel cel i visualitzar constel·lacions, galàxies, cúmuls i planetes, fins i tot si estan sota l'horitzó. L'app és útil i fàcil d'utilitzar, no obstant això, els usuaris critiquen que alguns objectes estan desplaçats i falten algunes constel·lacions.

Aquestes eines permetran que no et perdis ni un detall de la pluja d'estrelles i sabràs identificar els cossos celestes. Enguany, la lluna estarà en quart minvant i això farà que hi hagi molta llum i sigui més complicat veure els estels menys lluminosos. Per això, aquestes aplicacions són més indispensables que mai i et permetran gaudir d'un dels millors espectacles astronòmics de l'any.