Si ets assidu a la informació que correspon amb el planeta Mart, segur que has escoltat sobre els núvols de pols que allà hi ha.

Encara que ja es tenia coneixements d'aquestes, per primera vegada s'ha aconseguit captar a través de vídeo els vents forts que generen núvols de pols a Mart.

La NASA capta moviments a través del Rover Perseverance

El Rover Perseverance, vehicle dissenyat per explorar Mart, després de 200 dies al cràter Jezero va aconseguir detectar centenars de remolins de pols.

La diferència que existeix entre aquest tipus d'estudis i el que ara mostra la NASA és que per primera vegada s'ha aconseguit gravar la força que tenen les ràfegues de vent que aixeca la pols marciana a Mart.

Els sensors van aconseguir deixar registre únic quant a les activitats de pols es refereix a l'esmentat planeta. Encara que són moltes més les funcions del Rover, amb aquest material audiovisual ha complert la seva quota d'aportació a la humanitat.

Presagis per al futur

La informació va ser donada a conèixer a la revista Science Advances, i la seva autora, Claire Newman, d'Aeolis Research, va assegurar que aquests materials serveixen per predir les tempestes de pols que hi ha al planeta vermell i els seus moviments sísmics, d'aquesta forma, els futurs tripulants o robots al planeta vermell, podran sobreposar-se als mateixos.

Per a ningú no és un secret que totes les institucions espacials del món tenen per objectiu, colonitzar Mart abans que d'altres, per això, qualsevol tipus de troballa és fonamental per al que es ve.

Les observacions es van fer amb les càmeres del rover, en conjunt amb uns sensors pertanyents al Mars Environmental Dynamics Analyzer (MEDA), un instrument científic que és dirigit des del Centre d'Astrobiologia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Meteorològic de Finlàndia.

Brisa a Mart
Brisa a Mart

Almenys quatre remolins passen per Perseverance un dia marcià típic, passa més d'un durant un període bec d'una hora just després del migdia. Es van registrar fins i tot núvols massius de 4 quilòmetres quadrats, això a causa de la quantitat de núvols de pols que s'aixequen.