Hi ha persones que asseguren que el món de les matemàtiques o física no li generaran diners, però la NASA diu el contrari.

És habitual que l'estació espacial sempre busqui concursos per solucionar problemes o eines que necessita per als seus projectes, però ara el pagament és de fins a 900.000 euros.

Per què es paga tant als astronautes?

Et diem de ple, no significa que tots a l'estació espacial tenen aquest tipus de salaris, simplement, la NASA ha llançat una espècie de "concurs" en el qual científics, nutricionistes, etc, han de fer el possible per crear noves fórmules que permetin alimentar els astronautes de manera nutritiva, saborosa i que tinguin llarga durada.

El programa de la NASA té per objectiu pagar un milió de dòlars a qui –o el grup de persones- que aconsegueixin desenvolupar la idea. Això es tradueix que serien uns 980.000 euros a les persones que ho facin des d'Europa.

El concurs té el nom de 'Deep Space Food Challenge', encara que si bé en ocasions es generen molts productes que siguin atractius i que es puguin conservar molt bé, els problemes venen quan s'han d'emmagatzemar a les naus i hi seran sotmès a condicions físiques, climàtiques i molt més complexes que ja ens trobem habituats a la terra.

Deep Space Food Challenge
Deep Space Food Challenge

Problemes que enfronta el menjar de l'espai

Existeixen estudis per donar aliments als astronautes des de fa moltíssim temps, tanmateix; el problema està que les missions cada vegada planegen ser més llargues, i és allà on el menjar es descompon, perd nutrients o problemes de conservació.

Pot ser que sembli un concurs de MasterChef, però des de la NASA asseguren que el menjar que es produeixi ha de ser nutritiu, saborosa, satisfactòria i que "brindin energies als astronautes perquè tinguin ganes d'indagar el desconegut", això unit a la perfecta conservació.

La NASA l'octubre de 2021 va donar fins a 450 mil dòlars al concurs quan estava en Fase 1. Tanmateix, la seva ambició és gran i per això la Fase 2 inclou un milió de dòlars tant per als nous, com per als qui van sobrepassar la fase 1.