Fas regularment exercici físic? I, si ho fas, ho fas en solitari o en companyia? No fa falta que responguis, però un recent estudi realitzat pel marketplace especialitzat en cura de mascotes Rover.com indica que el 85% dels espanyols propietaris de gossos fa exercici regularment amb la seva mascota.

Funda Pecute gos
 

Milloren la salut mental i física

L'estudi detalla també que el 57% dels enquestats considera que la seva mascota i l'exercici que fa amb ella té efectes positius sobre la seva salut mental. Un altre 51% assenyala que, a més, té efectes positius en la seva salut física. L'enquesta s'ha realitzat entre un miler d'espanyols que conviuen amb un gos. D'ells, només el 39% indica realitzar exercici amb la seva mascota de manera diària.

Com evidencia un gos que necessita més exercici?

La falta d'exercici quotidià en gossos es manifesta en forma de lladrucs (36% de les llars enquestades), somiquejos (19%) o ansietat (475). Els gossos, a més, poden arribar a mostrar dificultats per agafar el son i, també, augment de pes. Adem Femhi, especialista en comportament caní de Rover.com, ho explica: "Les nostres mascotes poden beneficiar-se enormement de l'exercici a l'aire lliure. Cada gos té les seves pròpies necessitats i moltes d'elles depenen de diversos factors, però independentment de la raça o de l'estil de vida, l'exercici ajudarà a mantenir als nostres gossos motivats i, el que és més important, sans".