El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit avui que no "contempla" que els Mossos d'Esquadra "no hagin de ser complidors amb les exigències de la llei" i amb les resolucions dels tribunals en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre.

Preguntat per les declaracions del conseller d'Interior, Joaquim Forn, que va dir que els Mossos respectaran la "legalitat catalana" i "facilitaran" la celebració del referèndum, el ministre ha declarat als periodistes a Roquetas de Mar (Almeria) que no creu "que sigui així".

Ha incidit en el fet que els Mossos són un cos de seguretat i que, com a tal, tenen entre les seves "principals missions" la de "vetllar pel compliment escrupolós de la llei, i qui no la compleixi, l'hi han de fer complir".

D'una altra banda, Zoido ha negat que hi hagi hagut un desplegament policial a Catalunya relacionat amb el referèndum i ha assegurat que l'únic que s'ha produït és un "reforç a la zona de més afluència turística com a conseqüència dels mesos d'estiueig".

Ha argumentat que durant el període estival es produeix una "concentració de persones" que, al seu torn, produeix una "concentració d'efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional" per "reforçar tots els serveis per garantir precisament la seguretat en aquesta zona".

"No hi ha cap altre desplegament que jo conegui i si no el coneix el ministre és que no existeix", ha afirmat.