The Washington Post ha publicat un article lloant la feina duta a terme pels Mossos d’Esquadra i la Generalitat arran dels atemptats a Catalunya, i ha descrit diverses mesures que s’han pres durant els últims anys a Catalunya per prevenir i actuar ràpidament per mitigar-los.  

Peter Neumann, director del Centre Internacional de Londres per a l’Estudi de la Radicalització i la Violència Política (ICSR), ha explicat al rotatiu de Washington que “les autoritats catalanes s’han preparat de forma sistemàtica durant els últims anys per prevenir atacs”.

Així mateix, el rotatiu nord-americà destaca com l’estratègia policial catalana ja va donar bons resultats el 2008, quan els cossos policials van prevenir un atac a gran escala a la xarxa de transport públic de Barcelona planejat per radicals paquistanesos.

Per últim, remarca també com les autoritats catalanes han estat previsores i han contractat especialistes en contraterrorisme capaços d’imitar els accents de les diferents comunitats musulmanes a Catalunya, alhora que han reforçat els vincles internacionals amb països com Bèlgica i el Marroc, amb els quals van realitzar operacions coordinades.