Vueling se suma a Ryanair. Els passatgers que volin a partir del 23 de novembre amb Vueling hauran de pagar per l'equipatge de mà a la cabina amb la tarifa bàsica, la més barata. La nova política d'equipatge afecta les maletes de cabina que tenen les mides clàssiques i un pes de 10 quilograms.

Aquesta aerolínia fa efectiva una norma que ja va avançar fa un any. Així doncs, té previst cobrar a tots els passatgers que vulguin pujar l'equipatge de mà a la cabina i tinguin l'anomenada tarifa Basic. Segons ha anunciat, pretén així agilitzar els embarcaments a l'avió i disminuir el contacte entre passatgers a causa del Covid-19. El cost estarà entre els 8 i 12 euros, encara que els usuaris podran facturar-lo gratuïtament als taulells de la companyia. Fer-ho a la porta d'embarcament costarà 25 euros.

L'excepció

L'aerolínia només permetrà als passatgers amb aquesta tarifa una peça d'equipatge personal petita, una bossa, un maletí o una motxilla petita, que càpiga sota el seient de l'avió de cada passatger. Segons un comunicat, la companyia ha enviat als clients, que aquesta política "adapta la tarifa bàsica als passatgers que viatgin lleugers i vulguin pagar un preu de bitllet mínim" i permetrà "ajudar a reduir els temps d'espera a l'aeroport" .

Les mides màximes de l'equipatge que podran portar a la cabina de forma gratuïta seran 40 centímetres d'amplada, 20 d'alçada i 30 de profunditat per poder entrar a l'avió sense cost. Tot el que superi aquesta mida haurà de contractar-se com a maleta de mà a bord o bé com a equipatge facturat.

Les tarifes Optima, Family i TimeFlex, més cares, sí permetran portar la peça de mà sota el seient i la maleta de mà a bord, col·locada en un compartiment superior. D'una banda, una bossa que càpiga sota el seient i una maleta de mà de fins a 10 quilos i mides màximes de 55x40x20 centímetres.

D'aquesta manera, l'aerolínia de baix cost, pertanyent a la companyia IAG, ha redissenyat aquest servei per pagar un preu o un altre en funció de si la maleta pesa 15, 20, 25 o 30 quilos. Fa tot just un any, l'associació de consumidors FACUA va denunciar Vueling a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i l'Agència Catalana de Consum (ACC) per cobrar per pujar l'equipatge de mà a la cabina.

El camí l'han marcat anteriorment altres companyies com Ryanair i Wizzair pel mateix motiu, perquè considera abusiu que es consideri com un cost extra l'equipatge de cabina per als viatgers que contractin la tarifa més barata.

 

Foto principal: Un avió de Vueling / Unsplash