Vueling mou fitxa davant de l'inici d'una nova jornada de vaga per part dels seus tripulants de cabina. L'aerolínia ha cancel·lat preventivament 28 vols a l'aeroport del Prat. La companyia operarà el 83% dels trajectes previstos, és a dir, 132 vols dels 160 programats. A la resta de l'Estat, operarà el 91% dels vols programats, que són 168 dels 184 previstos. Els viatgers afectats per aquestes cancel·lacions han sigut avisats amb antelació i se'ls ha facilitat diferents alternatives. El passat diumenge, Vueling va cancel·lar 29 vols per aquesta protesta i dilluns més d'una cinquantena

En un comunicat, Vueling ha assenyalat que des de l'inici de la protesta –convocada dels divendres, diumenge i dilluns fins a finals de gener- ha ofert el 90% dels vols programats. De cara a les properes jornades, la companyia espera continuar oferint el 90% dels vols programats. Divendres passat desenes de treballadors de l'aerolínia, convocats pel sindicat Stavla, es van concentrar a l'exterior de la terminal 1 de l'aeroport del Prat per exigir un increment salarial. Segons el sindicat, el seguiment de l'aturada va ser del 95%. "La vaga no és un pols a l'empresa, és una necessitat per garantir el nostre futur", va assenyalar la cap de la secció sindical d'Stavla a Vueling, Guadalupe Romero.

Motius i seguiment 

La vaga de tripulant de cabina de Vueling va començar el passat 1 de novembre. Fins al moment les jornades de protestes s'estan desenvolupant sense incidents que els mateixos vols cancel·lats. A més, s'han organitzat piquets informatius en diversos aeroports. Tanmateix, que ha impulsat a aquests treballadors a plantar-se? La reivindicació de millores salarials.

Malgrat això, el president de Vueling, Marco Sansavini, va qualificar d'inviables les pujades salarials exigides pels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de l'empresa i ha demanat diàleg."No pots pujar la teva estructura de costos un 30% de sobte, perquè et poses completament fora de mercat i tindria un impacte negatiu a la mateixa feina", va afirmar.  A més, va retreure al sindicat que hagués "abandonat la via del diàleg" i va subratllar que els increments que demanen els treballadors és "inviable". 

El Ministeri de Transports ha decretat uns serveis mínims d'entre el 22% i el 80% per a la vaga de Vueling que va començar el passat 1 de novembre, coincidint amb el dia de Tots Sants. El ministeri va explicar que els serveis essencials "tenen com a objectiu compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i en particular les seves necessitats de mobilitat, amb el dret a vaga d'aquest col·lectiu de treballadors".