Aquest és el primer Mobile World Congress sense Uber ni Cabify. Després que la Generalitat aprovés el decret per regular el sector del taxi, les empreses de VTC no operen a la ciutat, i per conseqüència, és la primera vegada que els conductors de VTC no treballen durant el congrés de telefonia mòbil.

Com a protesta, representants del col·lectiu dels VTC s'han concentrat davant del recinte de la Fira de Barcelona per demanar el seu retorn. Amb cartells, reivindiquen que "són una bona opció per a la mobilitat a Barcelona".

L'associació majoritària del sector del lloguer de vehicles amb conductor, UNAUTO VTC, han criticat que "els taxistes estiguin contents aquest any". També denuncia que "sense competència, qualsevol sector o empresa treballa content". 

Barcelona, et trobem a faltar 

Justament aquest matí, a les pàgines de la premsa escrita catalana hi ha anuncis a pàgina sencera de l'empresa Cabify.

"En aquests dies tan atrafegats", diuen en referència al Mobile, "ens encantaria continuar portant-te com ja fem a altres 130 ciutats del món". Acaben el missatge sentenciant: "Et trobem a faltar, Barcelona". 

La vaga de metro, un agreujant

Diversos usuaris s'han queixat aquest matí de llargues cues a les portes del Mobile per poder agafar un taxi. La mobilitat pública no ajuda als desplaçaments dels visitants, ja que el metro de Barcelona funciona al 50% en hores punta fins dijous, dia 28. 

El comitè d'empresa del suburbà ha convocat aturades parcials de dues hores, segons els serveis mínims decretats per la Generalitat. Entre les 06.30 i les 09.30 hores, hi ha la meitat de serveis del que és habitual, igual que entre les 16.00 i les 18.00 hores. Durant la resta de franges horàries, els serveis mínims seran del 30%.