Presó per un home de 38 anys que va ser detingut divendres passada acusat de matar la seva parella, de 45 anys, al seu domicili del carrer Hospital del barri del Raval de Barcelona. El jutge li imputa un delicte d'homicidi

Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat de violència sobre la dona número 2 de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó preventiva sense fiança per al detingut, de nacionalitat moldava, com a suposat autor d'un delicte d'homicidi, per matar la seva parella.

El cadàver de la dona, de 45 anys i nacionalitat espanyola, va ser localitzat cap a les 10.30 hores del divendres 21 d'abril, al seu domicili del carrer Hospital del barri del Raval de Barcelona, al districte de Ciutat Vella.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació que, conjuntament amb el resultat de l'autòpsia, ha determinat que el detingut era l'autor material de l'homicidi, segons ha informat avui la policia catalana. Segons el TSJC, no consten denúncies prèvies de la dona contra la seva parella per maltractaments. 

Minut de silenci

L'Ajuntament de Barcelona ha condemnat fermament la mort, que assegura "que vulnera els drets humans més essencials", i ha expressat el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima. Per això, ha convocat un minut de silenci aquest dimarts a les 12h a la plaça Sant Jaume. També l'alcaldessa Ada Colau ha volgut mostrar el seu condol, i ha expressat el seu "dolor" i la seva "indignació" a través d'una piulada a les xarxes socials. 

Davant aquest nou cas, el consistori també ha activat el protocol de dol que es va establir el passat estiu conjuntament amb institucions i entitats per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat. Així mateix, ha reiterat el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions i es compromet a "seguir esmerçant", conjuntament amb la resta d’institucions del país, "tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències". 

El consistori recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i que en cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona o també al d’urgències específic contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones.