La plaça d'Aranda de Duero (Burgos) s'ha omplert de gom a gom per manifestar i recolzar els tres agressors sexuals d'una menor d'edat que han estat condemnats a 38 anys de presó cadascú. La sentència es va donar a conèixer aquesta setmana i es tanca un cas en què la justícia va trigar dos anys en determinar que els jugadors de futbol de l'Arandina FC, Raúl Calvo, Carlos Cuadrado i Víctor Rodríguez, havien comès una agressió sexual

Malgrat la condemna, centenars de veïns del municipi s'han reunit per protestar contra la sentència. La manifestació ha estat encapçalada pels familiars dels abusadors perquè consideren que "s'ha vulnerat el principi i la presumpció d'innocència i el dret a la defensa". Recordem però, que dret a defensar-se n'han tingut perquè la protesta es produeix, precisament, després d'un llarg judici. La concentració s'ha convocat a través de les xarxes socials amb el lema 'Yo sí os creo' i 'Esto no acaba aquí', aquest és el cartell:

arandina

La plaça Mayor del poble d'Aranda de Duero ha estat l'escenari escollit per manifestar-se des de les sis de la tarda. En els vídeos es poden escoltar els càntics.