Passar un mes fora veient món o bé fer escapadetes curtes a llocs més propers però de manera més freqüent? Viatjar i conèixer llocs nous sempre és atractiu però quina és la tendència? El 61% dels espanyols prefereix canviar el tradicional mes de vacances per les microescapades que es distribueixen al llarg de l'any. Així ho destaca l'Informe de Tendencias de Viaje de Avis 2019, que posa de manifest un canvi d'hàbits dels europeus, que prefereixen descansos més curts però més freqüents. 

L'estudi s'ha realitzat entre 5.000 persones majors de 18 anys d'Espanya, Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia, i deixa entreveure que es fan una mitjana de tres dies vacances curtes o microescapades a l'any.

Els enquestats d'entre 25 i 34 anys i els majors de 65 anys són els que fan cinc o més escapades a l'any (17% i 19% respectivament). Però qui viatja més? Segons aquest estudi, els que són més actius buscant ofertes per fer viatges curts són els italians (67%), seguits dels espanyols (61%) i els francesos (55%).

Les vacances avorreixen?

És possible avorrir-se durant les vacances? Doncs una de cada deu persones afirma que sí. Més de la meitat dels italians assegura que el seu desig de viatjar està motivat per la necessitat d'escapar de la vida quotidiana, precisament per això, les microescapades sembla que són una tendència a l'alça. I si haguessis de triar una escapadeta què preferiries? Món urbà o món rural? El 33% dels europeus prefereixen les ciutats. I un de cada quatre espanyols triarien viatjar a Roma (8%), París (7%), Illes Gregues (6%), La Toscana (6%) o Nova York (6%). El que més agrada dels viatges són els punts turístics d'interès (50%), les excursions culturals (50%) i el descobriment de les noves sensacions culinàries (49%). 

Una dada interessant que l'estudi deixa al descobert és que gairebé una quarta part prefereix quedar-se al propi país quan estan de vacances. 

Una de les principals raons per les quals les microescapades prenen cada vegada més importància és precisament el desig de descobrir llocs nous, ja sigui en el propi país o bé a fora. En el cas espanyol, un 49% prefereix quedar-se perquè són més fàcils de planificar i un 45% perquè diu que són més assequibles.