La pressió veïnal ha aconseguit frenar el desnonament d'una família que viu en el mateix edifici on hi ha instal·lat un narcopís al barri del Raval. Diverses entitats de la zona es van fer ressò del cas d'en Youssef, un veí del número 9 del carrer Sant Martí que es troba a l'atur. L'home viu al pis amb la seva dona i els seus tres fills menors i després de diversos intents de desallotjar-los, la propietat havia aconseguit una ordre judicial de desnonament amb data oberta entre l’1 i el 15 de febrer.

Segons denuncia Acció Raval en un comunicat, l'immoble on resideix la família d'en Youssef no només presenta múltiples desperfectes -la tanca de la porta esbotzada, els intèrfons destrossats, l’escala deteriorada, entre d'altres- sinó que a més acull un narcopís. El punt de venda i consum de drogues pota mesos en actiu i la propietat no se n'ha fet responsable de l'activitat que es duu a terme en un dels pisos. "L’absoluta deixadesa i la ignorància voluntària respecte el que passa a la finca s’acosta a la complaença amb l'activitat del narcopís", assenyala el document de l'entitat del barri.

La manca de resposta davant les reiterades queixes dels veïns de la zona els va portar a compartir el cas a través de les xarxes socials i a fer públic el comunicat. Gràcies a la pressió de les organitzacions i a la mediació del Servei d'Intervenció en la Pèrdua d'Habitatge i Ocupació (SIPHO), la propietat ha retirat la demanda de desallotjament temporalment i ha accedit a mantenir la família al seu domicili almenys durant el pròxim any. 

Els ocupants del narcopís instal·lat a l'edifici serien els mateixos que van apedregar el portal del número 8 del carrer de la Riereta, també al Raval. Segons el testimoni dels veïns, un grup de joves va llançar diversos objectes, trencant vidres i provocant danys a la façana de l'immoble després que alguns dels residents els recriminessin que fessin soroll en horari nocturn.