Ustec-Stes, el sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament públic, ha carregat contra el Departament d'Educació per fer canvis en la normativa i endarrerir les adjudicacions de les destinacions provisionals dels docents pel curs vinent. "És inadmissible el maltractament sistemàtic que el Departament exerceix sobre els treballadors i treballadores amb contínues improvisacions, mala planificació i abusos derivats de l’aplicació del decret de plantilles", ha criticat el sindicat en un comunicat, on recorda que la decisió no ha passat per la mesa sectorial. En aquest sentit, Ustec avisa que les "regles del joc" no poden canviar-se a última hora perquè provoca el "caos" i anima els afectats a denunciar els perjudicis ocasionats. El sindicat ha convocat una protesta dilluns a les 12 hores davant del Departament.

"Això no només afecta més de 20.000 persones que no saben on treballaran a partir de setembre, sinó també als centres que no poden preparar el curs amb normalitat. Es tracta d'una vulneració de drets del col·lectiu sense precedents", han denunciat els docents. El sindicat exigeix la compareixença de la consellera en funcions d'Educació, Anna Simó, i la convocatòria urgent d'una mesa sectorial per abordar la situació.

Educació ajorna la publicació de les llistes provisionals fins a finals de juliol

El Departament d'Educació va anunciar divendres que endarreriria fins a finals de juliol l'adjudicació de destinacions provisionals de docents per al curs 2021-2025, que estava previst que es publiquessin la primera setmana de juliol. En un comunicat enviat als docents, el Departament va justificar l'ajornament dient que necessiten més temps per "garantir" que l'aplicació informàtica funcioni correctament. Segons expliquen, incloure-hi els 31.153 nous funcionaris que fa dos cursos no hi eren, les 62.354 sol·licituds rebudes i els 3,8 milions de peticions de llocs de treball —cada treballador pot fer més d’una sol·licitud— és una tasca "complexa". La previsió és que la llista provisional es publiqui del 22 al 26 de juliol, i la definitiva, el mes d’agost. Normalment, l’adjudicació es feia a finals de juliol, però fa tres cursos es va avançar per donar més marge de planificació a les direccions i als docents que canvien de centre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!