La Universitat de Barcelona (UB) és la millor valorada de l'Estat espanyol. Així ho determina el prestigiós Rànquing Acadèmic d'Universitats Mundials (ARWU per les seves sigles en anglès) de la Universitat de Jiaotong, a Xangai (Xina), que la situa entre les posicions 151-200 per tercer any consecutiu. De fet, la UB és l’única universitat de l’Estat classificada entre les 200 millors del món.

Aquesta classificació, reconeguda mundialment, analitza al voltant de 1.800 universitats de tot el món i publica el rànquing de les mil millors tenint en compte indicadors com el nombre d'alumnes i l’eficiència acadèmica segons les dimensions, el nombre de cites als treballs dels seus investigadors i el prestigi de les revistes on es publiquen, així com si s'han otorgat premis rellevants com el Premi Nobel a professors o alumnat de la universitat.

La segona universitat de l'estat al rànquing del 2020 també és catalana: la Universitat Autònoma de Barcelona, que ocupa una posició entre 201 i 300. Compateix aquest lloc amb la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Granada i la Universitat de València.

La Universitat més prestigiosa

El lideratge del rànquing torna a ser de les universitats americanes. Per divuitè any consecutiu, la universitat més ben valorada del rànquing és la de Harvard, als Estats Units. El segon lloc l'ocupa l'Universitat d'Stanford, també al país nordamericà, i en tercer lloc hi ha la primera universitat europea del rànquing: la de Cambridge (Reino Unido).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat