La Universitat Alfons X el Savi (UAX) i IBM reforcen la seva col·laboració amb la firma d'un conveni, l'objectiu del qual és promoure l'educació en competències tecnològiques i habilitats digitals, la innovació i l'emprenedoria, per a la qual cosa s'organitzaran activitats, esdeveniments i programes específics.

IBM, que va ser una de les 50 empreses que van col·laborar de forma activa amb la seva visió en la definició de la proposta de valor de la pionera Facultat Business & Tech d'UAX, contribueix així el model educatiu d'aquesta universitat, donant suport als seus objectius. Per la seva part la Universitat Alfons X El Sabio, connecta així les necessitats de talent d'IBM amb la seva formació en brindar als estudiants experiències que milloren la seva ocupabilitat en empreses líders en tecnologia.

Aquest acord permetrà a estudiants i professors d'UAX participar en programes educatius d'IBM per contribuir a la seva formació en competències tecnològiques tals com Intel·ligència Artificial, Cloud, Ciberseguretat o Computació Quàntica, un segment que ingressarà 22.000 milions de dòlars el 2032 i en el qual la companyia és líder. Tot això servirà per enriquir la formació i generar talent de titulacions amb una formació quàntica, com el Grau en Física.

A més, ampliarà la formació en altres de les competències tecnològiques més demandades per les empreses com a Ciència de la Dada, Computació Cloud o Automatització, un complement exclusiu a altres titulacions d'UAX com les d'Enginyeria Matemàtica, Enginyeria Informàtica o el Grau en Intel·ligència Artificial i Computació. De manera paral·lela, professionals i experts d'IBM compartiran els seus coneixements i experiències amb els estudiants de totes les titulacions de Business & Tech.

La firma de l'acord ha estat acompanyada per una primera activitat dirigida al seu alumnat que ha consistit en una masterclass impartida al seu campus UAX Madrid Chamberí, al carrer Arapiles, 13, titulat 'Què busquen les empreses en l'IA generativa?'. La xerrada ha estat impartida per María Borbonés, Client Engineering Manager and Solutions Architect d'IBM. Amb aquesta trobada s'inaugura una nova etapa en la relació entre ambdues institucions que ampliarà significativament els beneficis per a la formació dels estudiants i la generació de talent amb competències clau en tecnologia i negoci.

Per a José Antonio Marcos, vicedegà de la Facultat de Business & Tech d'UAX, "la firma d'aquest nou conveni representa una fita en el nostre compromís de formar els nostres estudiants per tenir èxit en un món tecnològic en constant evolució. En col·laborar amb una empresa líder en tecnologia com IBM, podem oferir experiències d'aprenentatge enriquidores que equipen als nostres estudiants amb habilitats i capacitats per aplicar la tecnologia de manera significativa i ètica. Aquest enfocament no només enforteix la seva ocupabilitat, sinó que també contribueix que trobin el seu propòsit i entenguin com poden contribuir a generar un impacte positiu en els negocis i la societat".

En paraules de Pilar Villacorta, directora del Sector Acadèmic d'IBM per a Espanya, Portugal, Grècia i Israel, "avui ningú no posa en dubte que la transformació digital ha passat a ser un element prioritari clau en l'èxit i la competitivitat de les organitzacions i crític a les universitats i en l'educació. La Intel·ligència Artificial i els nous models de computació, per citar-ne alguns, obren oportunitats i reptes per a les empreses, així com un ventall de noves oportunitats laborals que els estudiants han de conèixer per estar més preparats per al món laboral. El conveni que avui firmem amb la Universitat Alfonso X El Sabio és un pas natural en el suport a aquesta integració de la transformació digital en l'àmbit educatiu, contribuint a l'educació i l'ocupabilitat".

Aquest conveni de col·laboració s'uneix a altres que recentment ha firmat UAX amb altres companyies i institucions com Avanade.