Del 21 al 23 de maig, la Fira de Barcelona acollirà una de les fires més importants de l'any: l'Internet Of Things Solutions World Congress (IOTSWC). Enguany, reunirà 300 empreses i 250 experts de tot el món per presentar les darreres novetats en tecnologia industrial.

El saló, que enguany celebra la vuitena edició, també abordarà el potencial dels semiconductors i tindrà la Xina com a país convidat. Concretament, el IOTSWC es dividirà en quatre àrees diferents: congrés, àrea d'exposició, activitats i seguretat i ciberseguretat.

Del 21 al 23 de maig se celebra el IOT Solution World Congress a la Fira de Barcelona 

Se celebraran ponències sobre els reptes principals que les tecnologies disruptives han d'afrontar: transformació possibilitada per la tecnologia, canvi climàtic i sostenibilitat, reglaments i normes i seguretat i ciberseguretat.

Les conferències mostraran com aquests reptes poden trobar solució en l'internet de les coses, la intel·ligència artificial, el Digital Twins, l'Edge Computing, la Realitat Augmentada, la Realitat Virtual, la connectivitat 5G, les Energies Renovables, el Cloud Computing, el Big Data Analytics i la Robòtica de Processos.

02 IOTSWC
Fotografia d'una de les conferències de l'edició passada 

Experts i empreses líders

Entre els experts que participaran en el congrés d'IOTSWC, hi figuren Elisa Rönkä, directora global de Vendes de SaaS d'Edificis Digitals de Siemens, Lucy Han, vicepresidenta executiva de Solucions d'Automatització d'Edificis i Habitatges d'ABB, Megan Samford, directora de Seguretat de Productes de Schneider Electric, Madhu Pai, director tècnic de Fabricació per a socis globals d'Amazon Web Services, Soloman Almadi, consultor sènior d'enginyeria de Saudi Aramco o Didem Ün Ates, assessora operativa en intel·ligència artificial de Goldman Sachs.

El IOTSWC posarà el punt de mira en el potencial dels semiconductors i tindrà la Xina com a país convidat

En total, hi seran presents unes 300 empreses capdavanteres en el camp de les solucions transformadores per a la indústria com AWS, Deutsche Telekom IOT, Digicert, Emnify, Faircom, KNX, Iot Squared, ST Microelectronics, Thales o Txone. "El nostre esdeveniment reuneix tot l'ecosistema tecnològic a nivell global perquè la indústria pugui aprofitar el poder de la tecnologia amb l'objectiu que sigui capaç de superar els seus desafiaments més grans", comenta Marc Tarragó, director del IOTSWC.

La Xina, país convidat

Amb l'objectiu que el IOTSWC faci de pont entre la Xina i la Unió Europea en aquest sector, el gegant asiàtic és el país convidat a IOTSWC 24. Així, la Xina hi desplegarà una delegació oficial procedent de Wuxi, considerada la capital de l'Internet de les Coses (IOT) en aquest país.

El IOTSWC reunirà 300 empreses i 250 experts de tot el món

A més, deu empreses xineses ocuparan un pavelló per exposar els seus productes. Des de xips de gestió d'energia d'alta qualitat fins a sistemes intel·ligents d'energia i medi ambient per a usuaris domèstics, passant per maquinària de distribució intel·ligent.

Bancs de proves, startups i ciberseguretat

Els visitants també trobaran una zona de banc de proves que mostrarà aplicacions reals de tecnologies capdavanteres i una àrea d'empreses emergents per reunir start-ups de nova generació. A tot això cal sumar-hi una Àrea de Dones i Diversitat a la Indústria per promoure la inclusió i la diversitat al món de la tecnologia i el Garden, un entorn de networking perquè els assistents puguin trobar-se i interactuar.

01 IOTSWC / Fira de Barcelona
Assistents a l'edició passada del IOTSWC conversen a l'espai de networking 

La gran importància dels xips semiconductors

Els semiconductors són un component clau per a la indústria. N'és prova el fet que, segons les dades de l'Associació de la Indústria de Semiconductors (SIA, en anglès), les vendes de semiconductors a tot el món van assolir el 2023 els 490.977 milions d'euros.

Doncs bé, IOT Solutions World Congress tindrà una important representació de companyies fabricants de xips semiconductors com ara ST Microelectronics, Lacroix, Tessolve o Würth Elektronik, que donaran a conèixer projectes i productes que poden ser claus per al salt a la digitalització i modernització de la indústria. 

05 IOTSWC
 

En l'àmbit dels xips semiconductors, destaca la presència d’un pavelló temàtic promogut per Acció, l’agència per a la competitivitat de la Generalitat de Catalunya, que donarà a conèixer els projectes i productes de dotze empreses que operen en aquest àmbit a Catalunya.

La Generalitat tindrà un pavelló propi per donar a conèixer dotze empreses que es dediquen als xips semiconductors i que operen a Catalunya

Finalment, escau esmentar que el IOTSWC 2024 se celebrarà conjuntament amb la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress, un esdeveniment anual coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal estendre la cultura de la ciberseguretat a totes les indústries.