El periodista Federico Jiménez Losantos sap, com gairebé tothom, que els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils van ser executats per una cèl·lula islamista amb base a Ripoll. Però d’aquest fet en treu una conclusió: el responsable dels atemptats va ser “l’islamisme català”, i la gestió dels atemptats va ser manipulada pel “separatisme català” com a “primer acte internacional del cop d’estat”.

Aquestes són les primeres perles que Losantos deixa anar a l’article  “La Generalidad golpista subcontrata al Gobierno Falconetti” publicat aquest diumenge a Libertad Digital i on critica durament gairebé tothom, des de Mariano Rajoy a Pedro Sánchez —Falconetti és l’apel·latiu que dirigeix al president espanyol, en record del malvat d’una sèrie televisiva dels anys setanta—, passant pel president de la Generalitat, a qui dirigeix insults com ara "catanazi" i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Només se’n salven, com era deduïble, el rei Felip VI i la líder catalana de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Aprofitant la commemoració dels atemptats, Losantos deixa clar que per a ell, la repressió contra l’independentisme ha estat tova, ja que al seu parer, la Generalitat hauria d’haver estat “suspesa sine die”, entre altres coses, perquè les eleccions del 21-D, ara se n’adona, van tornar a donar la victòria a l’independentisme. Disparant a tort i a dret, Losantos defensa el rei espanyol, critica la pancarta en contra de la seva presència i fins i tot carrega contra l’elecció musical de l’acte, ja que Qualsevol nit pot sortir el sol de Sisa exemplifica per a ell l’enyorada “Barcelona dels 70”, una època, sembla ser, en què no existia “l’islamisme català”.