San Fermín torna aquest 2022 amb magnificència després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia per covid. Del 6 al 14 de juliol, tornen els Sanfermines a Pamplona. L'ajuntament d'aquesta mítica capital de Navarra ha preparat un total de 532 actes, entre els quals s'inclouen concerts, revetlles, focs artificials, activitats per a tots els públics (infantils, familiars...), exposicions, encierros, processons, vigílies... i, per descomptat, el Chupinazo, el tret de coets que es realitza el 6 de juliol a les dotze del migdia des del balcó de la Casa Consistorial de Pamplona per indicar l'inici de les festes. En aquest sentit, et ve de gust o tens plans per anar a Pamplona a gaudir dels Sanfermines? T'agradaria arribar el 6 de juliol a temps per al Chupinazo? Doncs atenció, perquè Renfe té un tren llest que surt aquell mateix matí de l'Estació de Sants, Barcelona, i que arriba a la capital de Navarra amb prou temps perquè siguis testimoni del tret de coets.

Renfe ha anomenat aquest tren com "El Tren del Chupinazo", precisament perquè el seu objectiu és permetre't arribar a Pamplona amb prou temps per viure el Chupinazoi després, quan tornis a Catalunya, puguis dir que vas fruir de San Fermín 2022 des del mateix començo. En realitat, hi ha 2 trens dins d'aquesta promoció: un surt des de Sants i un altre des de l'Estació Puerta de Atochad (Madrid). "Apropa't a Pamplona amb tren", explica Renfe en el seu blog corporatiu. "Dupliquem el nostre nombre de places perquè ningú no es quedi a casa. A més, aprofita els nostres múltiples descomptes per obtenir el millor preu".

T'interessa comprar bitllets del Tren del Chupinazo que va de Barcelona a Pamplona per arribar als Sanfermines? Has d'anar a la pàgina de compra de bitllets online de Renfe, i posar BARCELONA-SANTS en Estació de sortida i PAMPLONA / IRUÑA en Estació d'anada. Després assegura't d'elegir el 6 de juliol al calendari per a l'anada (la tornada la decideixes tu, és clar). Una vegada et surti la pàgina d'Elegir Tren, elegeix el que surt a les 06.50 h i arriba a Pamplona a les 10.32 h. És el tren Intercity 11564 i, en el moment de la publicació d'aquest article, costa 21,15 euros (bàsic) o 27,20 euros (opció d'escollir seient inclòs). Si planeges anar a San Fermín 2022 des de l'estació de Camp de Tarragona, has de triar el tren que surt a les 07.28 h. Com pots comprovar, arribes amb molt marge de temps per anar a la Casa Consistorial de Pamplona per ser testimoni en directe del Chupinazo de sortida.

En el cas que et dirigeixis a Pamplona des de Madrid, el que has de fer a la pàgina de compra de bitllets online de Renfe és posar MADRID-PUERTA DE ATOCHA en Estació de Sortida i PAMPLONA / IRUÑA en Estació d'anada. Quan et toqui triar el dia d'anada amb el calendari virtual, assegura't que has escollit el 6 de juliol. Una vegada et surti la pàgina d'Elegir Tren, selecciona el primer tren, el que surt d'Atocha a les 07.35 h i arriba a Pamplona a les 10.42 h. És el tren Alvia 601, i, en el moment de la publicació d'aquest article, un bitllet costa 75,35 euros (el bàsic) i 81,65 euros (amb l'opció de triar seient inclòs). Recorda que, com més posposis la compra d'un bitllet de Renfe, més possibilitats hi ha que pugin els preus o et quedis sense seient.

I una vegada hagis vist el Chupinazo? Immediatament després, sobre les 13:00 h, hi ha una de les primeres sorpreses de San Fermín 2022: el PD Carlos Jean pujarà a l'escenari de la plaça del Castell per amenitzar el migdia. Quant a les curses de tors, la primera d'aquell dia és a les 18:30 h (amb toros d'El Capea). Si t'interessa el costat religiós d'aquesta celebració, a les 20:00 h tens les vigílies solemnes de San Fermín a la Capella de San Fermín a l'Església de San Lorenzo. Cerques concerts? A les 23:30 h, a la Plaza de los Fueros tens a Lola Índigo i després, PD fins a les 2:00 h. I això és només el primer dia dels Sanfermines!