Per molt increïble que pugui semblar un grup de "guies turístics" han organitzat una visita per Pamplona, que recorrerà els llocs més "rellevants" de la nit del 7 de juliol de 2016, quan cinc joves, integrants del grup La Manada, van agredir sexualment a una noia en un portal.

Per tal de promocionar el "tour" han obert una pàgina web on expliquen que es tracta d'un recorregut gratuït que es farà cada últim dimecres de mes. "Què va passar exactament la nit del 7 de juny a Pamplona?", es preguntaven. "Entre alcohol i desenfrenament, cinc homes amb pentinats a la última moda es troben a una jove en una cèntrica plaça del Castillo. Només 20 minuts després, entraven amb ella a un portal a 300 metres de distància i la van agredir sexualment. Què va passar en aquells 20 minuts? On van anar els agressors després? Com els va identificar la policia?". Aquestes preguntes, teòricament, les responen durant el tour, segons consta a la pàgina web.

tour la manada captura pantalla

Dirigit per "guies professionals enamorats de Pamplona", per si això fos poc, asseguren que hi ha la possibilitat de comprar-se les samarretes que vestien els membres de La Manada. I tot i ser gratuït, també es podran adquirir els tatuatges que els cinc membres porten.

A més, també promocionen una estada a l'hotel Europa "on dos membres de La Manada van entrar a preguntar si hi havia habitacions per hores 'per follar'".

web tour la manada captura

En contra de les agressions sexistes

Paradoxalment, els organitzadors --que no s'identifiquen en cap moment-- exposen que amb aquest tour "pretenem donar a conèixer els fets del cas de La Manada per denunciar el maltractament a la dona, a més d'atreure turisme a Pamplona, una ciutat molt coneguda per les seves famoses festes però que té altres grans encants secrets la resta de l'any".

La pàgina web ha rebut ràpidament crítiques a les xarxes socials.