En Fausi portava més de mig any vivint amb en Berkan al número 6 del carrer Arc de Sant Cristòfol de Ciutat Vella. Els dos es van conèixer farà prop de sis anys als jardins del Forat de la Vergonya, on es reunien amb altres immigrants del barri. En Juve -sobrenom pel qual es coneix a Berkan a la zona- mai va mostrar cap tipus d'interès per la religió o la causa gihadista, assegura el seu company de pis. "No és un terrorista. Si estigués vivint amb un gihadista ho sabria", assenyala convençut.

Sobre les cinc de la matinada d'aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra han rebentat la porta del domicili que ocupaven aquests amics i s'han endut detingut en Berkan per la seva presumpta relació amb una cèl·lula gihadista amb "voluntat però no capacitat" d'atemptar. "Ens han fet sortir del pis despullats i ens han fet baixar a la porteria emmanillats amb les mans a l'esquena", explica en Fausi, que encara no entén perquè han arrestat el seu company.

En Berkan té 34 anys i va néixer a Algèria, malgrat que porta gairebé 15 anys a Barcelona. Els seus amics l'anomenen Juve per la seva fascinació per l'equip de futbol italià de la Juventus de Torí i es dedicava a la venda ambulant a Glòries amb el seu company de pis. "Quan no hi havia prou diners, en Berkan robava algunes carteres", diu en Fausi. Segons apunta l'amic, el detingut ja tenia antecedents per furts o robatoris.

"Lladre sí que ho era, però terrorista no", afirma en Fausi. Veïns de la mateixa primera planta de l'edifici on vivien els immigrants expliquen que cap dels dos era religiós. "Mai resava per res. Creus que podria compartir pis amb un gihadista?", assenyala l'amic del detingut.