L'Audiència Nacional espanyola investiga, com va avançar ElNacional.cat, l'atac del Dimecres Sant al Màgic de Badalona com un acte de terrorisme. La fiscal d'aquest tribunal especial, sobre qui recauen les investigacions de terrorisme, Raquel de Miguel Morante, ha emès un informe favorable que sigui l'Audiència Nacional qui investigui aquest cas després del trasllat fet pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona, que és qui estava de guàrdia el dia dels fets. Les investigacions ara hauran d'aclarir els fets i reconstruir la vida, abans d'arribar a Catalunya —feia menys de tres mesos que era aquí— de Hamza Warris, per saber quin tipus d'interès tenia en l'atac que va perpetrar. 

El 27 de març, en plena Setmana Santa, el vespre d'aquell Dimecres Sant, Warris va veure per la televisió imatges d'atacs d'Israel contra Hamàs, a la Franja de Gaza, i va decidir venjar-se. Va sortir de la casa on vivia, amb altres persones pakistaneses, com ell, i amb una destral va anar fins al centre comercial Màgic. Les càmeres de seguretat el situen davant del restaurant McDonald's més de vint minuts, fins que es decideix entrar, amb un mocador palestí al coll, i començar a donar cops contra els vidres, fins que va poder ser reduït per un agent dels Mossos d'Esquadra que estava fora de servei, prenent alguna cosa amb uns amics a la zona, i un expert en arts marcials. A les imatges de les càmeres es veu com l'home ataca els vidres del restaurant i si bé hi havia diverses persones, i també un grup de nens fent una festa, mentre dura l'atac, no s'hi dirigeix. 

Va dir que ho havia fet per "venjar Gaza"

Quan va ser arrestat, i traslladat per l'agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei i pels vigilants de seguretat, a l'exterior del centre comercial va explicar —no parlava en català ni en castellà— que ho havia fet per venjar Gaza, després de les imatges que havia vist per la televisió dels atacs de les FDI. Va ser en aquest moment que els especialistes en la lluita antiterrorista dels Mossos d'Esquadra, de la Comissaria General d'Informació, van assumir el cas. Es va escorcollar on vivia, on no es va trobar res rellevant. Tota la informació relativa al moviment gihadista es va trobar al seu terminal mòbil, que està intervingut i pendent d'anàlisi.

L'home va deixar enregistrat un missatge acomiadant-se dels seus familiars al Pakistan, abans de l'atac, explicant que potser no els tornaria a veure, un fet que el jutge Joaquín Gadea de l'Audiència Nacional, que és qui ha assumit el cas, creu que és tal com actuen els terroristes abans de cometre atemptats d'aquest tipus, també d'estil 'llop solitari'.

Al Pakistan, d'on el detingut és originari, hi ha una facció terrorista gihadista autoanomenada Mo­viment Talibà del Pakistan (TTP) que des de 2007 ha perpetrat atacs dintre de les seves fronteres i també fora. EL TTP és considerat aliat d’Al-Qaida i del talibanisme més extrem de l’Afganistan, país veí. Segons l'escrit de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que accepta la tesi dels Mossos d'Esquadra i del jutjat de Badalona, que es podria tractar d'un atac terrorista de llop solitari, demana que sigui aquest jutjat central de Madrid qui investigui el cas.