Que el planeta Terra és esfèric no ho té tothom clar. Existeix un grup de persones, que no són poques, que consideren que la Terra és plana i que no es troba en constant rotació. Ells són els terraplanistes, i aquest pròxim dissabte, 10 de setembre, s'agruparan al Cinesa de La Maquinista en un acte que ja agrupa a pràcticament 500 persones que s'hi han inscrit. L'acte porta per títol; III Trobada Terra Plana Barcelona

Vídeo promocional de la convocatòria 

Qui són els terraplanistes? 

Encapçalats pels germans Jordi i David Barea, juntament amb Iru Landucci Matute Xen, l'acte consistirà en explicar i desmentir als seus assistents, alguns dels relats oficials que s'han imposat i que es donen com a verídics. Un relat, apunten els seus impulsors, que es poden desmentir o qüestionar per posar en dubte que la Terra sigui realment esfèrica i no plana, com ells defensen. 

En una entrevista feta per aquest mitjà que es publicarà el pròxim dissabte, els terraplanistes lamenten com des dels mitjans de comunicació sovint se'n fa una burla i no se'ls pren seriosament, quan en realitat l'únic que fan, expliquen, és un revisionisme científic. "Des de l'oficialitat es presenta el model terraplanista en un sistema heliocèntric substituint el globus amb un plat pla i això és erroni", apunten. 

Mapa terraplanistes   Alexander Gleason
Mapa terraplanista. Per Alexander Gleason

El preu de l'entrada serà de 18 euros i tots els assistents podran gaudir d'una ponència de sis hores, posant en dubte i qüestionant el model imposat a través també de música en directe i màgia que animarà la convocatòria. 

L'acte es repetirà el pròxim 18 de setembre a Menorca, sent aquesta la primera trobada de terraplanistes de les Balears. Un esdeveniment que segons les seves organitzadores, entre elles Maria Llompart, té previst acollir entre 150 i 170 persones d'arreu de l'estat.