El sector del taxi denuncia que no arriben les ajudes del govern espanyol per fer front a les dificultats desencadenades per la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ha anunciat un calendari de mobilitzacions "molt dur", que arrancarà el pròxim 22 de setembre a Barcelona. 

Segons Tito Álvarez, líder de les darreres protestes i d'Élite Taxi Barcelona,  l'associació més representativa del sector, ha detallat que la demanda d'aquest servei s'ha abaixat entre un 50% i un 75%. Per això, ha subratllat que els taxistes estan en una situació de "desesperació" i de "fallida tècnica" donada la baixada d'ingressos i la proximitat de la fi de les moratòries de pagament dels préstecs hipotecaris i crèdits.

taxis barcelona coronavirus estat d'alarma - ACN

Un taxista atenent a un client / ACN

Marxa lenta

La primera protesta, que ja ha estat comunicada al departament d'Interior, s'espera que hi acudeixin uns 8.000 taxistes i consistirà en una marxa lenta des de les dues terminals de l'Aeroport del Prat fins a la plaça de les Glòries, creuant tota la ciutat de Barcelona per la Gran Via.

"Estem tirats als carrers, no rebem ajuts i ja no hi ha moratòries. La gent està fatal, ho estan passant molt malament i estan demanant guerra", ha assenyalat Álvarez en unes declaracions a l'Agència Efe. Ara bé, ha remarcat que aquest "és el primer avís".

Àlvarez, que també és coordinador de la Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE), ha criticat la gestió tant del govern espanyol com el català. En aquest sentit, ha assegurat que les "estratagemes" del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, dificulten als taxistes aconseguir ajudes. En el cas de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat ha indicat que no compleixen els seus compromisos ni tampoc regulen l'oferta de taxis, que "s'amunteguen" a les parades.

"Ens han demanat sacrificis i els hem fet sense dir ni piu i a més hem posat un extra de la nostra part, perquè creiem que havíem de contribuir amb la comunitat en un moment tan difícil. Ara els que governen no poden mirar cap a un altre costat i portar-nos a la ruïna com si això no tingués res a veure amb les mesures que ells mateixos han imposat", ha reclamat Álvarez, que ha avisat: "Tot això és insuportable i ens defensarem perquè ja no tenim res a perdre"

Per tot això, Àlvarez, que es postula per tornar a dirigir Élite Taxi Barcelona, ha assenyalat que si la seva candidatura guanya les eleccions de l'entitat, posaran en marxa "mesures de pressió molt fortes contra tots els responsables de la nostra ruïna".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat