L'Audiència Provincial Civil de Madrid ha tombat la demanda del sector del taxi contra els VTC per competència deslleial. El tribunal ha confirmat la sentència de juny de 2017 del Jutjat del Mercantil número 12 que dictaminava que no existien pràctiques deslleials en l'activitat de Cabify, desestimant d'aquesta manera el recurs que va presentar la Federació Professional del Taxi de Madrid.

Segons ha estimat el jutge encarregat del cas, les normes suposadament infringides no imposen obligacions a l'empresa demandada, sinó als titulars de llicències VTC. La decisió del tribunal estableix que l'empresa Maxi Mobility no duu a terme la seva activitat, a través de la plataforma Cabify, en règim de competència deslleial, atesa la seva condició de mera mediadora entre el client i el conductor del vehicle. A més, el magistrat considera que la companyia no obté un avantatge competitiu respecte als seus competidors en utilitzar l'esmentada plataforma.

Maxi Mobility -l'empresa demandada- va obtenir la corresponent habilitació administrativa com a agència de viatge per a l'exercici del servei i gestió de VTC i el fet de què posteriorment desapareguessin en la llei les referències a les funcions de mediació en la contractació de transports de viatgers i a l'atribució en exclusiva de tals funcions a les agències de viatge, "no és una altra cosa que reflecteixo del propòsit confés de liberalitzar plenament la intermediació en la contractació de transports de viatgers, sense perjudici de la regulació de les agències de viatges en l'àmbit turístic, expressat en l'exposició de motius", diu la sentència.

Segons un comunicat de la patronal de VTC Unauto, la sentència no fa més que confirmar que els arguments utilitzats pel sector del taxi per "expulsar del mercat" la seva competència "manquen de veracitat". Al document, la patronal considera que la decisió del jutge qüestiona l'activitat deslleial de les VTC contra els taxistes, motiu pel qual no es justifica l'aprovació del Decret Llei en aquests termes.

Unauto finalitza l'escrit amb un missatge per al conseller Damià Calvet, exigint que "acati les sentències judicials, respecti el marc jurídic establert, s'abstingui de fer declaracions incendiàries i solucioni si és capaç el conflicte que ha originat".