La nova tarifa econòmica de Netflix ha arribat a Espanya. El nou pla bàsic té una tarifa de 5,49 euros al mes i inclou límits per a dispositius, és a dir, que no podran compartir el seu compte amb altres usuaris. La qualitat de reproducció màxima està limitada a HD, i segons Netflix, hi haurà una mitjana de quatre minuts d'anuncis per cada hora de reproducció. A més, tampoc permet la descàrrega de continguts audiovisuals. Amb aquesta tarifa els anuncis no es podran saltar, encara que si es podrà aturar la seva reproducció, ara bé, existeix la possibilitat d'eliminar els anuncis amb la tarifa bàsica, tot i que augmentant el preu dos euros i mig mes, per tant, la tarifa quedaria en 7,99 euros al mes. Això si amb aquesta tarifa la reproducció també es permet només en un únic dispositiu.

Contingut reduït

A banda de la publicitat, la segona limitació més important de la tarifa està relacionada amb el catàleg de la plataforma de streaming. Aquest pla deixa fora algunes sèries i pel·lícules de Netflix. Des de la companyia no ha detallat els títols concrets que deixarien d'estar disponibles, cal tenir en compte que aquests continguts es mostraran amb la icona d'un candenat en buscar-los o en explorar Netflix. Segons avança el portal Xakata, algunes de les sèries i pel·lícules que es podrien quedar afectades són aquestes:

 • Arrested Development
 • The Good Place
 • Anatomía de Grey
 • House of Cards
 • New Girl
 • Brooklyn Nine-Nine
 • The Office
 • El llop de Wall Street
 • Vikings
 • Sicario
 • El preu del poder

Una altra alternativa que s'ofereix, és una tarifa de 12,99 euros, és l'estàndard que compta amb múltiples avantatges. Aquesta opció permet veure i descarregar continguts en dues pantalles simultàniament i la reproducció és en FullHD. En cas de voler compartir el compte amb diverses persones, per a ser més exactes amb fins a 4 dispositius, i amb qualitat UltraHD, s'haurà de pagar la tarifa premium. Que no tindrà anuncis i permet donar accés il·limitat a les sèries i pel·lícules disponibles.

Dispositius compatibles

Les limitacions del pla bàsic no acaba aquí, sinó que també limita la reproducció en alguns dispositius. El més destacat és el Chromecast, amb aquesta nova tarifa no es podran enviar continguts a la televisió - només és compatible amb Google TV - ni tampoc es podrà utilitzar el pla en dispositius com l'Apple TV. En cas de tenir dispositius Android, per fer servir el pla econòmic s'haurà de tenir un telèfon intel·ligent o una tauleta amb Android 7 o superior. Si ens traslladem al món Apple, s'haurà de tenir instal·lat l'iOS 15 o superior, en tots els dispositius (iPhone, iPad i iPad Touch). Pel que fa a les PlayStation, la 3 ja no serà compatible amb aquesta versió, en canvi, l'opció amb anuncis si es podrà reproduir a la PlayStation 4 i PlayStation 5. Netflix informa que el pla bàsic amb anuncis "no té problemes de compatibilitat amb consola Xbox". Per últim, les Smart Tvs, Netflix assegura que el pla amb anuncis hauria de funcionar sense problemes. Encara que, cal assenyalar, que alguns dispositius antics i desactualitzats poden donar problemes a l'hora de fer funcionar l'aplicació integrada.