Avui s'engega La Llança, el diari d'oci i cultura d'El Nacional, que combinarà l'actualitat cultural i les peces d'autor amb reportatges, entrevistes, cròniques i articles d'opinió. La Llança tindrà una selecció d'actes setmanals, i amb una secció de videoblogs de lectura i d'espectacles.

El diari cultural fa una aposta forta per l'audiovisual: Pep Prieto hi parlarà de sèries, Quim Casas de cinema i Jair Domínguez de televisió. La novel·lista i artista plàstica Alicia Kopf hi tindrà un videoblog d'exposicions, l'actriu Àngels Bassas i el dramaturg Sebastià Portell, d'espectacles, i la youtuber Marta Botet presentarà un videoblog de lectures. 

Sense oblidar les publicacions. Isabel Sucunza i Marina Porras hi parlaran de novel·la, i Xavier Antich i Adrià Pujol d'assaig. Jordi Bianciotto s'ocuparà de la música i Xavier Carmaniu de les exposicions. Anna Ballbona i Anna Punsoda hi faran reportatges i entrevistes. La Llança també inclourà l'anàlisi cultural dels col·laboradors d'El Nacional Jordi Galves i Bernat Dedéu, i amb peces de Gustau Nerín, responsable de la secció de cultura del diari.