SOS Racisme ha demanat sis anys de presó per als sis agents de Mossos d'Esquadra investigats per una presumpta agressió racista al gener del 2019.

L'entitat i defensa de Wubi, la presumpta víctima de racisme, demana en l'escrit d'acusació inhabilitar dotze anys els sis mossos implicats, també que se'ls condemni per delictes de tortures i lesions lleus. El jutge ha tancat la fase d'instrucció i ha enviat la causa a judici atès que considera que hi ha prou indicis per mantenir imputats els sis mossos.

L'escrit també reclama una multa de 2.700 euros a cadascú i una indemnització de 260 euros per lesions a la víctima i una altra conjunta de 30.000 euros per danys morals.

"Comportament agressiu i vexatori"

“El comportament agressiu, degradant i vexatori dels sis agents policials contra el detingut ha de qualificar-se com un presumpte delicte contra la integritat moral, sigui per acció o per omissió per permetre alguns d’ells que els altres companys executessin les accions descrites contra Wubi". Així s'ha expressat el magistrat del jutjat d’instrucció 5 de Manresa.

El mateix jutge ha afirmat que “presumptament, se’l va humiliar i agredir tirant-lo a terra, amb escopinades, puntades de peu i cops al cap”, mentre en paral·lel “es proferien pels agents policials expressions injurioses o amenaçadores tals com: 't’arrenco el cap', 'ets un mico', 'negre de merda'”. Totes aquestes actituds es poden escoltar a la prova principal que va presentar La Directa, on es va aportar un àudio enregistrat per Wubi que va ser dotat de validesa per un pèrit.

"Un dels policies va disparar"

SOS Racisme també afirma que quan el jove va intentar fugir, un dels policies va disparar i, també segons l'escrit d'acusació, més tard va dir: "He fallat, eh? Que si no, et rebentava les costelles amb la bala. Has sentit la bala quan t'he disparat?". L'entitat antiracista va fer públic el cas el juny del 2020 ocorregut el gener del 2019, quan el denunciant va ser detingut i "presumptament se'l va humiliar i agredir".

SOS Racisme Manresa Mossos - Captura

Imatge principal: Foto de dos mossos d'esquena. - ACN